Esports FC Groningen mist eindstrijd in eDivisie Finals

6 januari 2021

Het is Esports FC Groningen niet gelukt landskampioen te worden. Esporters Nick den Hamer en Bob van Uden werden tijdens de eDivisie Finals in de halve eindstrijd uitgeschakeld door Vitesse. FC Groningen kwam één goal terkort en kan terugkijken op een goed FIFA-seizoen waarin het zich zowel in het reguliere seizoen als tijdens de Finals op positieve manier liet gelden. Een spectaculaire Finals waarin strafschoppen een hoofdrol speelden.

finals

FC Groningen eindigde als derde in het reguliere seizoen en was daarmee direct geplaatst voor de eDivisie Finals. Den Hamer en Van Uden namen het in de eerste wedstrijd van de finaledag op tegen Feyenoord. Dat duel leverde veel spektakel op. Vooral de aanvalsdrang van beide FC-esporters was een lust voor het oog.
 
Zowel Den Hamer als Van Uden domineerden in hun wedstrijden tegen de Rotterdammers, maar misten veel kansen en zelfs twee penalty’s. Daardoor eindigde de tweestrijd in 3-3 en was een beslissingswedstrijd nodig. Ook dat duel eindigde gelijk waardoor strafschoppen de winnaar bepaalde. Den Hamer bleef zeer koel en schoot alle penalty’s uit de serie raak.
 
In de halve eindstrijd wachtte Vitesse, de nummer 2 van de ranglijst. Van Uden, die het hele seizoen al tot de beste spelers in de competitie behoort, begon met zijn wedstrijd op de Playstation en kreeg helaas geen grip op zijn tegenstander waardoor hij uiteindelijk mede door een goal in de absolute slotfase met 3-0 verloor. Een achterstand die Nick den Hamer niet meer kon goedmaken, al kwam de Groninger nog heel dichtbij.

Den Hamer knokte zich in zijn wedstrijd van een 0-2 achterstand nog naar een 4-2 overwinning, maar kwam helaas net één goal tekort. Een extra zure nederlaag omdat de FC in de blessuretijd nog een strafschop miste. Daardoor strandde de Trots van het Noorden net als vorig seizoen in het halve finales.

Laatste nieuws