Levy Frederique 'on loan' naar Esports FC Groningen

23 oktober 2019

Esports FC Groningen heeft haar edivisie team versterkt met Levy Frederique van M10 esports. De 25-jarige esporter is na Nick den Hamer en Luuk Jans de derde esporter binnen het esportsteam van FC Groningen. Frederique gaat de Trots van het Noorden samen met Nick den Hamer vertegenwoordigen in de nieuw opgezette edivisie. 

Frederique speelde in eerdere edities van de virtuele Eredivisie voor Excelsior en behaalde mooie resultaten. In het eerste seizoen van de edivisie eindigde de esporter uit Amstelveen beide seizoenshelften als zesde. Afgelopen seizoen, waarin een andere opzet werd gehanteerd, handhaafde hij zich in de top van Nederland en bereikte Frederique de halve finales. Het afgelopen FIFA-seizoen bekroonde hij uiteindelijk met een transfer naar het esports team van Mesut Özil (M10 esports) waarvoor hij de komende twee seizoenen uitkomt en dit seizoen aan FC Groningen wordt uitgeleend voor de edivisie. 
 
Het nieuwe seizoen in de edivisie start op maandag 11 november en heeft een iets andere opzet dan afgelopen seizoen, waarin FC Groningen met Nick den Hamer de finale behaalde. De competitie bestaat uit twee helften, van 17 speelrondes per helft, de round-Robin genoemd. Beide esporters komen tijdens iedere speelronde in actie. De clubs nemen het gelijktijdig op PlayStation en Xbox tegen elkaar op. Het eerste ‘seizoen’ duurt van 11 november 2019 tot 1 februari 2020, het tweede ‘seizoen’ van 3 maart 2020 tot 9 mei 2020. 
 
Na 17 speelrondes eindigt het reguliere seizoen en stromen de nummer 1 en 2 van de ranglijst direct door naar de Finals. De nummer 3 tot en met 14 (12 clubs) strijden via play-offs voor de overige zes finaleplekken. Tijdens deze play-offwedstrijden wordt wederom gelijktijdig op PlayStation en Xbox gespeeld. De finaleronde, waarin de acht overgebleven ploegen via een knock-outsysteem tegen elkaar spelen, wordt een groots eendaags live-event met supporters. Aan de nieuwe edivisie zit een totale prijzenpot van €100.000,- gekoppeld
 
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de edivisie? Meld je dan voor de #ESFCG community via de volgende link
 

tijdlijn

Laatste nieuws