Esporter Nick den Hamer blijft, ontvangt topsportstatus en wordt sportpromotor

14 augustus 2019

Nick den Hamer blijft ook dit seizoen aan FC Groningen verbonden. De Trots van het Noorden heeft het contract van de esporter met een jaar verlengd. Den Hamer bereikte afgelopen seizoen de finale van de eDivisie. De 21-jarige heeft een topsportstatus verworven waardoor hij de studie commerciële economie op het Johan Cruyff Academy kan combineren met zijn werkzaamheden bij FC Groningen. Tevens wordt de esporter van FC Groningen één van de sportpromotors van de gemeente Groningen. 

Met het behouden van Den Hamer, die begint aan zijn derde jaargang bij de FC, gaat Esports FC Groningen dit seizoen voor het kampioenschap in de eDivisie. Den Hamer liet, met een vijfde en tweede plaats in de twee competities van de eDivisie van het afgelopen seizoen, zien tot de beste FIFA-esporters van ons land te behoren. De 21-jarige wordt betiteld als één van de attractiefste FIFA-spelers van Nederland en vertegenwoordigde FC Groningen deze zomer in het Duitse Hamburg tijdens de play-offs voor het WK waar hij tegen de absolute wereldtop streed.
 
Topsportstatus
FC Groningen was één van de eerste clubs in Nederland die een virtuele manier van competitie omarmde en heeft inmiddels een eigen esports Skybox in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Een uitstekende trainingsplek voor Den Hamer en een onderkomen waar dit seizoen weer veel evenementen worden georganiseerd. De club is blij te vermelden dat esporter Nick den Hamer de topsportstatus heeft toegewezen gekregen. Zodoende kan hij, naast zijn esports-carrière bij de Trots van het Noorden, beginnen aan een opleiding commerciële economie aan het Johan Cruyff Academy in de Stad.
 
Ook is Den Hamer door Sport050, hét online platform voor bewegend Groningen, benaderd om dit jaar toe te treden tot het team van sportpromotors van de gemeente Groningen. Samen met andere topsporters in de gemeente, zet Nick zich in om jongeren in beweging te krijgen en sport in de gemeente te promoten.
 
eDivisie
Esports krijgt in Nederland een steeds groter wordend podium. De eDivisie wordt wekelijks uitgezonden op FOX Sports en heeft online via platformen als YouTube en Twitch een miljoenenbereik. Met zijn onnavolgbare acties, weergaloze goals en uitstekende resultaten was Nick afgelopen seizoen één van de meest besproken en populairste spelers van de eDivisie.
 
De eDivisie zal dit seizoen medio oktober weer van start gaan. Hoe de vernieuwde competitie-opzet er daadwerkelijk uit komt te zien, wordt later bekend gemaakt. Zeker is dat FC Groningen op het gebied van esports uiterst ambitieus is en met het verlengen van het contract van Nick den Hamer als esporter een gooi wil doen naar de nationale titel.
 
Esports-activiteiten
Esports is bij FC Groningen echter meer dan alleen de eDivisie. Ook gedurende dit seizoen staan meerdere prachtige esports-evenementen op het programma. Vanaf dinsdag 27 september, het moment dat FIFA20 uitkomt, worden vanuit de #ESFCG community (Esports FC Groningen) verschillende activiteiten georganiseerd. Er worden dan met regelmaat gamers in de leeftijdscategorie 10 tot en met 30 jaar uitgenodigd. Houd deze site en onze socialmedia-kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelen en acties rondom Esports FC Groningen.

esports opendag
#ESFCG digitale backdrop oktober 2018

Laatste nieuws