Documentaire ‘Onverslaanbaar in de Groene Kathedraal’ op YouTube in première

27 december 2021

De ESPN DOC ‘Onverslaanbaar in de Groene Kathedraal’ is vanaf maandagavond 27 december 19.00 uur terug te kijken op YouTube. Euroborg werd bijna zestien jaar geleden officieel geopend door Arjen Robben. In de documentaire wordt teruggekeken op het seizoen 2005/2006, het seizoen van de overgang van Stadion Oosterpark naar Euroborg. Een seizoen waarin FC Groningen onverslaanbaar bleek in haar nieuwe thuis, de Groene Kathedraal. 

Fledderus juichend tegen AZ2 (2)

In de ESPN DOC ‘Onverslaanbaar in de Groene Kathedraal’ komen onder anderen toenmalig trainer Ron Jans, aanvoerder Paul Matthijs, aanjager Danny Buijs en topscorer Yuri Cornelisse aan het woord. Herinneringen worden opgehaald hoe het team van Euroborg een onneembare vesting maakte. Ook voormalig algemeen directeur Hans Nijland vertelt over het bijzondere seizoen waarin FC Groningen op de rand stond van kwalificatie voor de Champions League. Met supporters Ferdi Delies en Sjoerd-Jan Gispen wordt teruggegaan naar de volkswijk Oosterpark. Historische grond waar prachtige verhalen liggen.
 
De documentaire werd eerder dit jaar uitgezonden op ESPN en is vanaf maandag 27 december 19.00 uur ook terug te zien op het YouTube-kanaal van FC Groningen.  

Laatste nieuws