ESPN DOC ‘Onverslaanbaar in de Groene Kathedraal’ in première

13 januari 2021

De ESPN DOC ‘Onverslaanbaar in de Groene Kathedraal’ gaat vanavond om 18.30 uur in première op ESPN 1. Het huidige Hitachi Capital Mobility Stadion werd vandaag exact 15 jaar geleden officieel geopend door Arjen Robben. In de documentaire wordt teruggekeken op het seizoen 2005/2006, het seizoen van de overgang van Stadion Oosterpark naar Euroborg. Een seizoen waarin FC Groningen onverslaanbaar bleek in haar nieuwe thuis, de Groene Kathedraal. 

In de ESPN DOC ‘Onverslaanbaar in de Groene Kathedraal’ komen onder anderen toenmalig trainer Ron Jans, aanvoerder Paul Matthijs, aanjager Danny Buijs en topscorer Yuri Cornelisse aan het woord. Herinneringen worden opgehaald hoe het team van Euroborg een onneembare vesting maakte. Ook voormalig algemeen directeur Hans Nijland vertelt over het bijzondere seizoen waarin FC Groningen op de rand stond van kwalificatie voor de Champions League. Met supporters Ferdi Delies en Sjoerd-Jan Gispen wordt teruggegaan naar de volkswijk Oosterpark. Historische grond waar prachtige verhalen liggen.
 
De ESPN DOC ‘Onverslaanbaar in de Groene Kathedraal’ gaat vanavond – exact 15 jaar na het moment dat het stadion werd geopend door Arjen Robben en FC Groningen de Derby van het Noorden won van sc Heerenveen – om 18.30 uur in première. De documentaire wordt om 22.30 uur herhaald op ESPN 3. 

Fledderus juichend tegen AZ2 (2)
Gasterra

Laatste nieuws