string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Erwin Koeman reikt Groningen bij winst de beker uit.

Donderdag 30 april 2015 om 09:50

Mocht FC Groningen zondag in de finale van de strijd om de KNVB beker PEC Zwolle verslaan, dan zal Erwin Koeman de eerste grote tastbare prijs in de clubgeschiedenis van de Trots van het Noorden uitreiken aan aanvoerder Maikel Kieftenbeld.

Het is bij de bekerfinale in De Kuip traditie geworden dat een clubicoon bij de officiële huldiging na afloop op het veld de cup overhandigd aan de winnaar. FC Groningen had een aantal prominenten op het oog voor deze ceremoniële uitreiking en is trots dat oud-speler en 31-voudig international Erwin Koeman bereid is gevonden bij winst de beker uit te reiken aan de aanvoerder. De assistent-trainer van Southampton, met broer Ronald Koeman aan het roer, komt hiervoor speciaal over naar Nederland.
Tribune
Erwin Koeman (53) speelde tussen 1978 en 1998 gedurende drie periodes in totaal 260 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij tot 61 doelpunten kwam. Hij is de oudste zoon van Martin en oudere broer van Ronald Koeman. Als eerbetoon aan de verdiensten van de Koemannen voor de club is door de supporters van FC Groningen in oktober 2011 een tribune naar hen vernoemd in Euroborg.
In december 2013 overleed Martin Koeman op 75-jarige leeftijd. De clubicoon was vijftig jaar lang in diverse functies verbonden aan eerst GVAV en later FC Groningen. Martin Koeman stond aan de wieg van de jeugdopleiding van FC Groningen, die in 1986 startte met een A-jeugdelftal. Hij was de ‘geestelijk vader’ van de jeugdopleiding van de club en was actief als trainer, begeleider van jonge talenten en later als coördinator en scout van FC Groningen.
Ronald Koeman voetbalde tussen 1980 en 1983 drie seizoenen in het Stadion Oosterpark en kwam daarin tot 98 officiële duels. De 78-voudig international en huidig manager van Premier Leagueclub Southampton scoorde daarin 35 keer.
Vertegenwoordigen
Erwin en Ronald Koeman begonnen hun voetballoopbaan in de stad Groningen bij GRC. FC Groningen is er trots op dat Erwin Koeman de Koeman-familie zal vertegenwoordigen bij de bekerfinale en hoopt natuurlijk dat hij later op de avond in de Rotterdamse Kuip de KNVB beker mag uitreiken.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard