string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ernest Faber na dit seizoen nieuwe hoofdtrainer FC Groningen.

Maandag 07 maart 2016 om 14:56

FC Groningen zal morgenmiddag – dinsdag 8 maart – in Euroborg Ernest Faber presenteren als nieuwe trainer/coach vanaf het seizoen 2016/2017.

Op een speciaal belegde perspresentatie zal zowel de clubleiding van FC Groningen als Ernest Faber dinsdagmiddag in Euroborg een toelichting geven op de aanstelling richting het nieuwe seizoen.
Trainerscarrière
Ernest Faber, geboren op 27 augustus 1971 in Geldrop, is momenteel hoofdtrainer van N.E.C. in Nijmegen. Daarvoor was de 44-jarige Brabander, die als kind opgroeide in Eindhoven, werkzaam als jeugdtrainer en assistent-trainer bij PSV. In de periode 2010-2012 was Faber twee jaar lang zelfstandig hoofdcoach van FC Eindhoven. De éénmalig international was vanaf 2011 eveneens anderhalf jaar assistent-trainer bij het Nederlands Elftal onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk.
Speler
Als speler kwam Faber veertien seizoenen uit voor PSV. In die periode werd hij drie keer verhuurd aan andere clubs, te weten N.E.C., Sparta Rotterdam en FC Groningen. In de tweede helft van het seizoen 1993/1994 speelde Faber elf officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, die toen haar thuiswedstrijden nog afwerkte in het Stadion Oosterpark. Voor PSV kwam Faber in totaal 175 duels in actie, waarin hij zes keer scoorde. Met de Eindhovense ploeg werd Faber vier keer landskampioen, won hij één keer de KNVB-beker en vier keer de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’