Erik Mulder nieuwe voorzitter RvC FC Groningen

16 mei 2019

Erik Mulder wordt per 15 juni 2019 de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van FC Groningen. De voormalig financieel directeur van de Trots van het Noorden is de opvolger van Arie Wink, wiens termijn bij de club afliep.

Erik Mulder keert hiermee na iets meer dan zeven jaar terug bij FC Groningen. Tot 1 april 2012 was hij namelijk financieel directeur van de club. Mulder maakte daarna, na een periode van bijna vijftien jaar bij FC Groningen, de overstap naar het bedrijfsleven als CFO van de Lubbers Logistics Group in Schoonebeek. Deze functie bekleedt hij nog steeds.
 
Daarnaast was Mulder sinds 2016 lid van de Raad van Commissarissen bij de KNVB. In december van het afgelopen jaar legde hij met toestemming van de voetbalbond zijn commissariaat bij de KNVB tijdelijk neer vanwege zijn rol in de selectiecommissie bij FC Groningen, die op zoek ging naar een nieuwe algemeen directeur en een nieuwe technisch directeur. Met zijn terugkeer bij FC Groningen stapt Mulder definitief uit de RvC van de KNVB, de twee functies zijn onverenigbaar.
 
De selectiecommissie heeft onder leiding van Mulder begin dit jaar nieuwe directieleden voorgedragen bij de RvC van FC Groningen in de personen van Wouter Gudde (algemeen directeur) en Mark-Jan Fledderus (technisch directeur), die zijn benoemd en inmiddels ook in hun nieuwe functie zijn begonnen.
 
Mulder is in die periode gevraagd de opvolger te worden van Arie Wink, die sinds december 2009 lid was van de RvC van FC Groningen en sinds juli 2017 de voorzittershamer van het toezichthoudende orgaan hanteerde. Wink heeft de maximale termijn van twee keer vier jaar bij de RvC doorlopen. Mulder is per 15 juni aanstaande benoemd als zijn opvolger.

Laatste nieuws