string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enkelbandblessure voor Pedersen.

Zondag 10 januari 2010 om 19:31

Voor Nicklas Pedersen zit het trainingskamp aan de Algarve er zo goed als op. De Deen heeft bij de training van zaterdag een enkelbandblessure opgelopen. Hoe lang de 22-jarige spits is uitgeschakeld is niet bekend, maar hij zal in Portugal niet meer in actie kunnen komen.

Pedersen verzwikte zijn linkerenkel tegen het einde van de middagsessie nadat hij na een duel verkeerd op het gewricht landde. Zondag kon de medische staf de schade opmaken. Diagnose: een enkelbandblessure. Onduidelijk is nog hoe lang de spits uit de roulatie zal zijn.
Nordstrand
Een andere spits, Morten Nordstrand, verbleef zondag voornamelijk op zijn hotelkamer. De Deen begon nog wel aan de ochtendsessie, maar hij moest misselijk opgeven en werd met maag- en darmklachten terug naar binnen gestuurd. Nordstrand bleef derhalve verstoken van een kletsnat pak. De zon van zaterdag had op zondagmorgen namelijk plaatsgemaakt voor enorme regenbuien.
Om het hotel ontstonden door aanhoudende zware regenval ware waterplassen, maar opmerkelijk genoeg bleek het veld van uitstekende kwaliteit en doorstond het ook met glans de oefensessie, die voornamelijk bestond uit een partijspel. De in oranje hesjes gestoken ploeg won overtuigend met 4-0. Doelpunten waren er van Thomas Enevoldsen, jongeling Danny Post, nieuweling Daley Blind en clubtopscorer Tim Matavz.
Uitgeweken
De weersomstandigheden aan de Portugese Algarve waren ’s middags al weer een stuk beter. Toch werd voor de middagsessie uit voorzorg, om het oefenveld verder te sparen, uitgeweken naar een ander complex op een klein half uurtje rijden van het hotel. Tom Hiariej maakte een heel groot gedeelte van die middagtraining weer mee, nadat hij herstellende van liesklachten de voorgaande trainingen een aangepast programma had gevolgd.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’