string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enevoldsen: ‘We moeten deze lijn nu doortrekken’.

Woensdag 03 februari 2010 om 23:04

Op een loeizwaar veld kwam FC Groningen vanavond al snel de voorsprong door een benutte strafschop van Andreas Granqvist. Danny Holla zette uiteindelijk, na krap een uur spelen, de eindstand op het bord uit een voorzet van Thomas Enevoldsen. De middenvelder was zichtbaar blij met zijn doelpunt.

“Het werd weer eens tijd,” reageerde Holla direct na afloop van de wedstrijd. “Ik zag de voorzet komen en kroop voor mijn verdediger om de bal in de tikken.” Holla geeft met zijn eerste woorden aan dat het dit seizoen iets lastiger gaat dan het vorige. Het gaat voor zijn gevoel echter weer de goede kant op.
Belangrijke goal
“Je kunt stellen dat ik 2010 beter ben begonnen dan dat ik 2009 ben geëindigd,” zegt Holla. “Ik ben blij dat ik weer eens kon scoren en dat we door mijn doelpunt gemakkelijker konden gaan voetballen. Het was daarom een belangrijke goal.” Door het resultaat tegen ADO Den Haag kunnen de mannen van trainer Ron Jans weer omhoog kijken. “Je voelde eigenlijk al in de wedstrijd tegen sc Heerenveen dat het oude Euroborg-gevoel terugkwam,” aldus Holla. “Goed voetbal met vertrouwen, veel strijd en druk op de bal.”
Goede voorzet
De treffer van Holla kwam uit een voorzet van Thomas Enevoldsen, die misschien wel zijn eerste echte gevaarlijke bal van de tweede helft gaf. “Dat maakt mij niets uit,” reageert Enevoldsen. “Ook al raak ik zeven ballen verkeerd. Als de achtste een goede voorzet is waaruit wordt gescoord, ben ik tevreden.”
Het veld maakte het voetballen er niet gemakkelijker op. “Het veld was erg zacht, maar je moet altijd eerst naar jezelf kijken,” zegt Enevoldsen. “ADO Den Haag had daar natuurlijk ook last van. Het is gewoon erg belangrijk dat we hebben gewonnen. We moeten deze lijn nu doortrekken. Er komen een paar mooie wedstrijden aan te beginnen met zaterdag tegen Heracles Almelo.”
Gemakkelijk
Opvallend was het gemak waarmee Tom Hiariej na ruim zeven weken afwezigheid zijn rentree maakte in het elftal. “Ik kon het gemakkelijker volhouden dan dat ik had verwacht,” zegt Hiariej. “Wel voelde ik na ongeveer zestig minuten kramp opkomen in mijn kuiten en hamstrings. Gelukkig kon ik het eruit rekken. Daarna ga je misschien wat meer op reserve spelen. Minder opkomen en je concentreren op verdedigen. Het spel was wellicht soms wat slordig, maar we hebben weer de nul gehouden. Je voelt dat er vertrouwen is in de verdediging.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’