string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enevoldsen: ‘Thuis spelen is leuker dan uit’.

Zondag 27 september 2009 om 17:39

Voor het eerst deze competitie stapte FC Groningen in Euroborg met drie punten van het veld. Vitesse werd met 1-0 verslagen en zo houden de Groningers de aansluiting met de middenmoot. De selectie van FC Groningen was zich er dan ook bewust van dat het treffen met Vitesse zeer belangrijk was.

“Als je kijkt naar de rangschikking zijn deze drie punten van levensbelang,” aldus verdediger Sepp De Roover. De Belgische back had na afloop van de wedstrijd een dik en blauw oog. “In de eerste helft was er een duel waarin ik werd geraakt door een arm of een elleboog. Ach, zoiets gebeurt nu eenmaal in het voetbal,”  reageerde de nuchtere De Roover.

Veel ruimte
De verdediger was redelijk tevreden met het spel van zijn ploeg. “We hadden de intentie om veel druk te zetten zodat Vitesse de lange bal moest spelen. Dat hebben we best goed gedaan. Er lag voor ons veel ruimte waar we misschien iets beter gebruik van hadden moeten maken. Het werd aan het einde nog even spannend, maar met nog een aantal minuten te spelen, mocht het niet meer fout gaan. Uiteindelijk hebben we hier een goede overwinning te pakken. ”

Het team van trainer Ron Jans speelt sinds een aantal wedstrijden met een iets andere bezetting op het middenveld. “Dat pakt tot op heden goed uit,” meent De Roover. “Als we goed draaien, kunnen we in ieder systeem goed voetballen. Wel geeft dit systeem ons, zeker bij balverlies, iets meer houvast. Dat is op dit moment erg belangrijk.”

Thuisdebuut
Middenvelder Thomas Enevoldsen maakte zijn debuut in Euroborg en luisterde deze bijna op met een doelpunt. “Ja, dat was helemaal mooi geweest om te scoren. Het was leuk om, na drie uitwedstrijden, een keer thuis te spelen. Thuis is altijd leuker dan uit en er hangt een goede sfeer in het stadion. Ik keek er echt naar uit.”

Over de wedstrijd was de Deen ook best tevreden. “De punten zijn erg belangrijk. Ik denk dat we soms nog iets sneller tempo moesten spelen. Na de goal ging dat beter. Het doelpunt gaf ons veel vertrouwen.” Enevoldsen heeft sowieso veel vertrouwen in het verloop van de competitie. “Ik heb nu vier wedstrijden gespeeld en daar drie van gewonnen,” aldus een zelfverzekerde Enevoldsen. “We moeten nu zorgen dat we richting de top acht kruipen. Dat is onze doelstelling van dit seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard