string(9) "claudebot"

Enevoldsen schiet FC naar kwartfinale.

Dinsdag 18 januari 2011 om 21:27

FC Groningen heeft dinsdagavond in Genemuiden de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De FC won met 3-2. Thomas Enevoldsen scoorde tweemaal. Woensdag 26 januari is FC Utrecht de volgende tegenstander.

Het duel begon zoals een echte bekerwedstrijd met veel strijd en inzet van de kant van Genemuiden. FC Groningen liet zich evenwel niet uit de tent lokken en kreeg in de persoon van Enevoldsen de eerste mogelijkheid. In plaats van zelf te schieten, gaf de Deen een voorzet die echter door weinigen werd begrepen.
Halverwege de eerste helft was een vrije trap de inleiding voor de eerste goal van de wedstrijd. Die werd ongeveer vanaf de middellijn voor het doel van Luciano da Silva geslingerd en daar ingekopt door één van de vier aanwezige Genemuiden-spelers, in dit geval Florencio Cornelia. Hij bracht daarmee de thuisclub op voorsprong.
Zo herhaalde het scenario van Haaglandia zich, waar FC Groningen ook eerst op achterstand kwam. Deze keer duurde de periode met een achterstand wat korter. Ruim een kwartier later was het namelijk Tom Hiariej die de gelijkmaker in de linkerbenedenhoek achter Albert Flier prikte voor de 1-1.
De tweede treffer kwam voor FC Groningen op een heel ideaal moment, namelijk in de slotminuut voor de pauze. Toen legde Thomas Enevoldsen de bal van links met zijn rechter achter de Genemuiden-doelman: 1-2. Op die manier ging Groningen toch gerust de pauze in met een marge van een doelpunt verschil.
Na de onderbreking had de thuisclub een goede kans op de gelijkmaker, maar ranselde Luciano de inzet van Cornelia uit de kruising. Na ruim een uur spelen vergrootte Enevoldsen de score naar 1-3, toen hij een verre vrije trap van ruim dertig meter met een stuit door niemand van zijn mede- op tegenspelers geraakt zag worden.
Met nog ruim een kwartier op de klok werd het nog even spannend, toen Berry Halfwerk namens de thuisclub de aansluitingstreffer binnen werkte. Met invallers Tim Matavz en Oluwafemi Ajilore binnen de ploeg ging Groningen op jacht naar de vierde treffer. Die kwam er niet, hoewel Petter Andersson er met een schot tegen de onderkant van de lat dichtbij was.
In de slotfase werd het nooit meer echt spannend en had de thuisploeg niet meer de kracht een slotoffensief in te zetten. Zo mag Groningen zich gaan opmaken voor een uitwedstrijd tegen FC Utrecht op woensdag 26 januari. Maar eerst wacht komende zondag nog de thuiswedstrijd tegen FC Twente in Euroborg.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Kieftenbeld (87’ Bacuna), Ivens, Granqvist, Stenman; Holla, Hiariej (75’ Ajilore); Enevoldsen, Garcia, Andersson; Pedersen (75’ Matavz).
Rest bank: Van Loo, Lachman, Tadic, Metaj.
Opstelling SC Genemuiden
Flier, Netjes, Van den Berg (80’ Lip), Boes, Rotman, Halfwerk, Kolk (87’ Bakker), Riemens, Van der Kolk, Jansen, Cornelia.
Rest bank: Jansen, Visscher, Van Dijk, Buitink, Henniphof.
Toeschouwers: 3.500
Scores: 22’ Cornelia 1-0, 36’ Hiariej 1-1, 45’ Enevoldsen 1-2, 62’ Enevoldsen 1-3, 74’ Halfwerk 2-3.
Scheidsrechter: Gözübüyük
Grensrechters: Lapar en Janson
Vierde official: De Goeij
Gele kaarten: 62’ Halfwerk, 81’ Garcia, 82’ Rotman

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus