string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enevoldsen opgeroepen voor nationale Deense ploeg.

Maandag 05 oktober 2009 om 15:19

Thomas Enevoldsen is opgeroepen voor het nationale Deense elftal. Hij meldt zich vanavond in het spelershotel in Helsingor. Denemarken speelt zaterdag en volgende week woensdag twee cruciale WK-kwalificatiewedstrijden in Kopenhagen.

De oproep voor Enevoldsen is verrassend, want hij behoorde  – in tegenstelling tot FC Groningen-spits Morten Nordstrand – niet tot de voorlopige selectie van de Denen. Maandagmiddag volgde alsnog een uitnodiging voor de 22-jarige middenvelder die sinds zijn overgang naar FC Groningen, eind augustus, basisspeler is in het team van trainer Ron Jans.
Droom
“Dit is een grote verrassing voor me en ik had het niet verwacht”, laat Enevoldsen weten. “Ik ben heel vaak uitgekomen voor het Onder-21 team van Denemarken, maar nog nooit opgeroepen voor ‘the big boys’. Er was een andere speler geblesseerd afgevallen en vanmiddag (maandag – red.) kreeg ik bericht dat ik me mocht melden. Het is een droom die uitkomt en dan ook nog uitgerekend in de beslissende fase van de WK-kwalificatie. Ik hoop dat we Andreas Granqvist en zijn team kunnen kloppen, want dan kan ik hem in de kleedkamer van Groningen dollen.”
Granqvist
Denemarken kan zich zaterdag in Kopenhagen ten koste van rivaal Zweden rechtstreeks plaatsen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Morten Olsen is koploper in groep 1 en heeft drie punten voorsprong op de Zweden, met dus FC Groningen-verdediger Andreas Granqvist in de selectie. Volgende week woensdag volgt – eveneens in Kopenhagen – de laatste groepswedstrijd tegen Hongarije van bondscoach Erwin Koeman, dat – al dan niet via de play-offs – ook nog kans maakt op het WK.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’