string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enevoldsen nog vraagteken voor zondag.

Vrijdag 08 april 2011 om 15:08

FC Groningen speelt zondagmiddag in de Amsterdam ArenA tegen Ajax. Na twee gewonnen duels hoopt de FC de lijn door te trekken in de resterende vijf duels in de reguliere competitie. De inzetbaarheid van Thomas Enevoldsen is nog een vraagteken.

De Deen kampt sinds maandag namelijk met een enkelkwetsuur. Zaterdag direct na de laatste training in voorbereiding op Ajax-uit zal bekeken worden of hij inzetbaar is voor zondag. Wie er sowieso niet bij zijn in de Arena: de geschorsten Maikel Kieftenbeld en Luciano da Silva en de geblesseerden Gonzalo Garcia (bovenbeen) en Koen van de Laak (knie).
Lastig maken
De selectie van achttien wordt ook zaterdag bekend. Trainer Pieter Huistra: “We hebben na de winst op VVV maandag kort geëvalueerd over de vraag waarom het in de tweede helft minder ging dan in de goede eerste helft. Daar hadden we als trainers en spelers gelukkig dezelfde mening over.”
“Daarna zijn we al vrij snel geschakeld naar het duel van aankomend weekend, tegen Ajax. Aan ADO Den Haag en FC Utrecht hebben we gezien hoe je het Ajax heel lastig kunt maken in eigen huis. Wij hebben als FC Groningen nog nooit gewonnen in de ArenA, dus daar ligt een ‘geweldige worst’. Dat zullen we doen door vooral ook ons eigen spel goed uit te voeren.”
Terugblik
Leandro Bacuna werd afgelopen zondag uitgefloten door het publiek in Euroborg. Huistra: “Het is jammer dat een van onze eigen spelers wordt uitgefloten. Je steunt de ploeg daar in geen enkel geval mee. Tegelijkertijd hebben de fans het recht kritisch te zijn op het spel en hoort het bij het leerproces van Bacuna. Ik heb aan het begin van de week gezegd dat hij hiervan een ‘grote kerel’ wordt. En hij moet altijd ook kritisch op zichzelf blijven.”
De positie waarop hij afgelopen zondag speelde, ‘op 10’, achter de spits, bevat veel verschillende taken. “Over het verdedigende gedeelte was ik wel tevreden,” aldus de trainer. “Maar ik geef toe dat er op die positie veel gevraagd wordt van een speler. Leandro heeft ook op die positie goede wedstrijden gespeeld. In het algemeen geldt dat we afgelopen zondag in de rust misschien teveel op het spel van VVV gefocust waren. En dat terwijl we juist de kansen voor onszelf hadden moeten zien!”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard