string(9) "claudebot"

Enevoldsen: ‘Nog steeds in de race voor vierde plaats’.

Zondag 03 april 2011 om 17:54

FC Groningen hield, na twee verloren thuiswedstrijden, de punten weer eens in Euroborg. VVV-Venlo werd in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-2 verslagen. De mannen van trainer Pieter Huistra speelden een goede eerste helft, maar in het tweede bedrijf werd het toch nog spannend. Het spelniveau zakte weg, maar de blijdschap van de drie punten overheerste.

“Iedereen staat hier met een dubbel gevoel, lichtelijk ontevreden. Dat is raar, want we moeten blij zijn met de drie punten,” aldus Tim Sparv. “We speelden een goede eerste helft, maar zakten in de tweede helft te ver weg. Waar dat aan ligt, weet ik ook niet. Wellicht zijn we op gegeven moment te zeker van onszelf en gaan we rare dingen doen. We moeten gewoon simpel blijven voetballen zoals we de wedstrijd ook zijn gestart.”
Periode
Volgens de middenvelder gaat het in deze fase van de competitie vooral om het behalen van punten. “We zijn niet aan onze sterkste periode van het seizoen bezig en daarom moeten we juist blij zijn dat we wel winnen. We hebben een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen en dat is echt niet zo simpel.”
Aanvoerder Andreas Granqvist kopte zijn ploeg naar een, op het oog veilige, 2-0 voorsprong. “We speelden de eerste helft goed, maar geven veel te gemakkelijk een doelpunt weg. Als we in de tweede helft weer een doelpunt tegen krijgen, sluipt er een beetje angst in de ploeg. Dat is niet nodig, want in de eerste helft creërden we wel zes of zeven kansen.”
Belangrijk aandeel
Thomas Enevoldsen had met twee assists een belangrijk aandeel in de overwinning van FC Groningen op de Limburgers. “Persoonlijk was het voor mij een goede wedstrijd,” vindt Enevoldsen. “Ik heb twee assists gegeven en nog een aantal voorzetten waar net geen doelpunt uit kwam.” De rechtermiddenvelder kwam afgelopen woensdag terug van een interlandweek met Denemarken, waar de FC’er tweemaal goed inviel.
Het is niet de eerste keer dat Enevoldsen de wedstrijd na een interland zeer goed presteert. “Ik weet niet hoe dat kan. Ik heb goed gespeeld voor Denemarken en de complimenten gekregen van de trainer. Het niveau is erg hoog en daar trek ik me aan op. Misschien trek ik dat door. Het doet me in ieder geval altijd goed om even terug te zijn in Denemarken. Ik voelde me fris vandaag.”
Probleem
De Deen deelt de mening van zijn teamgenoten over het treffen met VVV-Venlo. “Goede eerste helft, veel mindere tweede. We kwamen onder druk te staan en dan raken we gestrest. Dat probleem hebben de gehele competitie al. Ook in de periode waarin de resultaten erg goed waren. Als we eenmaal onder druk komen te staan, hebben we daar moeite mee. Vanmiddag was dat na de 3-2 goed te zien.”
Enevoldsen denkt dat de Trots van het Noorden vooral in de eerste helft afstand had moeten nemen. “We hebben we zeven goede kansen gehad, maar gaan we met 3-1 rusten. Men zegt niet voor niets dat ‘twee goals voor’ de moeilijkste stand is om te voetballen. Uiteindelijk hebben we gewonnen en daar gaat het om in voetbal. We zijn nog vol op in de race voor de vierde plaats. Al moeten we volgende week het niveau van de eerste helft door kunnen trekken om een goed resultaat te halen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus