string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enevoldsen naar WK: ‘Een grote droom die uitkomt’.

Vrijdag 28 mei 2010 om 15:14

Thomas Enevoldsen is door bondscoach Morten Olsen van Denemarken geselecteerd voor het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. De 22-jarige middenvelder van FC Groningen hoorde het goede nieuws vanochtend in het Deense trainingskamp. “Het is een grote droom die uitkomt.”

Enevoldsen was donderdagavond één van de doelpuntenmakers in de met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Senegal. De Groningse flankspeler kwam na een uur spelen binnen de lijnen en zorgde in de slotfase voor de 2-0 eindstand. “Het was een schot van buiten het zestienmetergebied, een goede goal. De wedstrijd werd gespeeld in het stadion van mijn oude club in Aalborg. Het is extra mooi dat ik in dit stadion mijn eerste interland-doelpunt heb weten te maken. Het was al met al een goede invalbeurt.”
Niet doorslaggevend
Volgens Enevoldsen was zijn treffer niet van doorslaggevend belang voor zijn definitieve uitverkiezing voor de Deense WK-selectie van 23 spelers, die vanavond al naar Zuid-Afrika vertrekt. “Ik had al een goed gevoel. Ik heb natuurlijk een prima eerste seizoen gedraaid bij FC Groningen (Enevoldsen speelde 29 wedstrijden in de Eredivisie en scoorde daarin zes keer en hij gaf bovendien zeven assists – red.) en op de trainingen bij de nationale ploeg merkte ik dat ik het niveau goed aan kon.”
Enevoldsen kijkt vanzelfsprekend uit naar het WK. “Het is écht een grote droom die uitkomt. Het WK is het hoogste wat je als voetballer kunt bereiken. En nu gaan we kijken hoever we kunnen komen. We maken best een reële kans het goed te doen, we hebben in mijn ogen een prima team.”
Tegen Nederland
Denemarken start het WK op maandag 14 juni tegen… Nederland. “Dat is natuurlijk helemaal speciaal”, kijkt Enevoldsen alvast vooruit naar die wedstrijd. “Hopelijk kunnen we punten afsnoepen van Oranje. Dat zal niet makkelijk worden, want zij zijn in mijn ogen toch kanshebber voor de wereldtitel. Met Robben, Van Bommel en Sneijder heeft Nederland drie spelers in de selectie die de finale van de Champions League hebben gespeeld, dan beschik je over veel kwaliteiten. Geweldig dat ik dit ga meemaken. Ik verheug me er enorm op!”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard