string(9) "claudebot"

Enevoldsen: ‘Aan de bal niet goed genoeg’.

Zondag 23 januari 2011 om 17:51

De nederlaag tegen FC Twente betekende voor de mannen van trainer Pieter Huistra het eerste verlies op eigen veld in dit seizoen. De teleurstelling overheerste dan ook bij de spelers, maar de knop moet snel om want woensdag staat de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht alweer op het programma.

“De sfeer in de kleedkamer kun je natuurlijk wel raden,” zegt Danny Holla. “Het is een belangrijke week voor ons en hier mogen we nu even van balen, maar morgen moeten we alweer bezig zijn met de bekerwedstrijd van woensdag.”
Vervelend moment
De middenvelder baalde extra omdat hij zondag kansen zag om de kampioen te verslaan. “Het spel ging snel op en neer en we kwamen goed met 1-0 voor. Het is dan jammer dat we een knullige goal tegen krijgen. Het tegendoelpunt valt, vlak voor rust, op een vervelend moment,” aldus Holla. “Ik vond FC Twente vandaag ook niet super en de wedstrijd kon alle kanten op.”
Gevochten
Thomas Enevoldsen gaf de assist waaruit Tim Matavz FC Groningen op een 1-0 voorsprong zette. De Deen was zichtbaar teleurgesteld over het resultaat. “De spirit in het team was aanwezig en we hebben goed gevochten. Alleen de passing was niet goed. Dat is de reden waarom we hebben verloren. We vergaten te vaak te voetballen en speelden te veel de lange bal. Met hun sterke verdedigers achterin wordt dat moeilijk. Het was aan de bal niet goed genoeg.”
Druk
Het doelpunt van spits Matavz was een voorbeeld van hoe het wel moet. “We hadden in de eerste helft goed druk op de bal en bij het doelpunt werd de zijkant wel een keer goed benut,” vindt Enevoldsen. “In de tweede helft zag je dat de druk minder werd en dat de ploeg vermoeider werd.” Uiteindelijk scoorde FC Twente daardoor de winnende treffer. “We weten dat als we Theo Janssen alle tijd geven voor een pass dat hij met zo`n bal kan komen. Toch gebeurt het, daarbij verdedigden we op dat moment niet strak genoeg op de spits.”
Verdediger Jonas Ivens baalde als een stekker dat de ongeslagen reeks van zijn club in Euroborg niet kon worden doorgezet. “Als je de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar verliest, is de teleurstelling erg groot. Net als altijd in Euroborg gingen we vol voor de winst.”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

24 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus