string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Enerverende zondag, focus nu weer op play-offs.

Dinsdag 17 mei 2011 om 14:40

In de 331ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op afgelopen weekend, kijkt hij vooruit naar de play-offs en benoemt hij de diverse activiteiten van deze week.

“Heel even hadden we afgelopen zondag een moment van teleurstelling. De vierde plaats op de ranglijst van de Eredivisie lag binnen handbereik, maar daar waar we in de vorige 23 thuisduels steeds minimaal één doelpunt wisten te maken in Euroborg, lukte ons dat tegen PSV helaas niet. De teleurstelling diende echter direct te worden omgezet in de focus op de play-offs, te beginnen donderdag en zondag tegen Heracles Almelo.”
Uitstekende prestatie
“Door de 0-0 en de uitslagen op de andere velden zijn we als vijfde geëindigd dit seizoen. Een uitstekende prestatie, waarvoor wij vooraf hadden willen tekenen. Niet alleen qua prestige is dit een prachtige eindklassering, we houden hierdoor ook het recht op het thuisvoordeel in de tweede beslissende wedstrijd tijdens de play-offs. Dus ook als we Heracles verslaan, spelen we in de finale de return voor eigen publiek in Euroborg. En de kracht die hiervan uitgaat, kennen we inmiddels.”
Sfeer
“De sfeer in ons stadion was afgelopen zondag wederom geweldig. Dat begon al met de indrukwekkende wijze waarop de meer dan twintigduizend toeschouwers het muzieknummer ‘You’ll never walk alone’ meezongen ter nagedachtenis aan Jakob Ploeg. Deze vrijwilliger, die zich decennia lang heeft ingezet voor de club, overleed onlangs op 62-jarige leeftijd. Zijn familie was zondag aanwezig in Euroborg om getuige te zijn van het respectvolle eerbetoon.”
Ouderwetse voetbalsfeer
“Tijdens de wedstrijd hing er een ouderwetse voetbalsfeer in Euroborg, waarbij de spanning en de belangen voelbaar waren. De onvoorwaardelijke steun en vurige aanmoedigingen van het publiek brachten ons ver, maar de winst zat er dus net niet in. Het is dan altijd prachtig om te zien hoezeer het publiek het kan waarderen als de ploeg inderdaad alles heeft gegeven en er een dankbaar applaus volgt.”
“Daarom konden we ook sneller over de teleurstelling heen stappen en ons weer gaan richten op de volgende kans om alsnog een Europees ticket te bemachtigen. Heracles Almelo is dit seizoen gebleken een lastige tegenstander voor ons te zijn, maar in het verleden behaalde resultaten zijn zeker ook in de voetballerij geen enkele garantie voor de toekomst.”
Hoofdsponsors
“Voorafgaande aan de wedstrijd was er op het veld de symbolische overdracht van onze hoofdsponsors Noordlease en Essent. Op het binden van Essent, afgelopen vrijdag gelanceerd in Euroborg, hebben we tal van positieve reacties gehad. Essent wordt – en terecht – beschouwd als een sterk merk waarmee FC Groningen zich met recht trots mag gaan presenteren vanaf het nieuwe seizoen.”
“Na afloop hebben we officieel afscheid genomen van de na dit seizoen vertrekkende spelers bij FC Groningen en werd Dusan Tadic door John Schurer, voorzitter van de Supportersvereniging, gehuldigd als C1000 Speler van het Jaar. Overigens hebben Peter Terium en Dig Istha van Essent afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd een bezoek gebracht aan het Supportershome. Dit werd door de supporters zeer op prijs gesteld en de vertegenwoordigers van onze nieuwe hoofdsponsor hebben het enthousiasme onder onze fans en de ontvangst in het Supportershome bijzonder gewaardeerd. Kortom: het was op veel gebieden een enerverende zondag.”
Activiteiten
“Deze week hebben we – buiten de wedstrijden – ook weer tal van activiteiten. Zo was ondergetekende gisteravond (maandag – red.) in De Melkfabriek in Bunne gastspreker tijdens de sponsoravond van amateurclub VV Actief.”
“Vrijdagavond staat er een lezing gepland bij VV Titan in  Nieuw Weerdinge. De vergoeding die hiervoor staat, komt – zoals in de meeste gevallen – ten goede aan onze Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Binnen deze stichting hebben wij een groot aantal goede doelen geadopteerd, onder meer Doe Een Wens Stichting Nederland, het project Niemand Buitenspel, het jaarlijkse G-voetbal toernooi alsook het project Playing for Success en tal van andere goede doelen. Eén van de doelstellingen van de stichting is om zoveel mogelijk gelden te genereren voor de diverse goede doelen.”
Benefietavond Doe Een Wens
“In dat kader houden we volgende week maandag ook een exclusieve benefietavond ten bate van Doe Een Wens Stichting Nederland. Tijdens deze speciale avond – die wordt gehouden in Autoborg, bij onze hoofdsponsor Noordlease – proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen om tal van wensen te vervullen voor kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Centraal hierbij zal een veiling staan met unieke items, zoals een meet & greet met international en ex-FC Groningen speler Arjen Robben in München.”
Jeugdtrainer D3
“Bote Talsma wordt met ingang van volgend seizoen de nieuwe jeugdtrainer van RVO FC Groningen/Cambuur D3. De 25-jarige in Holwerd geboren Talsma is dit seizoen als trainer/coach actief bij Be Quick 1887 D1 en is geen onbekende op Sportpark Corpus den Hoorn. Al in het seizoen 2005/2006 raakte Talsma als stagiair betrokken bij Voetbalschool van FC Groningen. Daarna volgde het assistentschap bij het C1 en D2 team en rondde hij met zijn afstudeerstage de studie Sportmanagement van het HIS af. Talsma, die ook dit seizoen deelneemt aan de Voetbalschool op Corpus, wordt bij het D3 team ondersteund door de huidige trainer/coach van de onder-12 groep, Peter Hoekstra.”
Voetbalschool Noord
“Vrijdag gaat clubmascotte Groby naar Voetbalschool Noord in Leek ter afsluiting van het trainingsseizoen. De FC Groningen Junior Club en Voetbalschool Noord hebben een samenwerkingsovereenkomst. Zo werden er in de meivakantie twee Voetbal Techniek Trainingen verzorgd door de trainers van Voetbalschool Noord, die door  maar liefst honderd Junior Clubleden werden bezocht. Alle deelnemers van Voetbalschool Noord ontvingen een jaar lang gratis lidmaatschap van de Junior Club.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard