string(9) "claudebot"

Energie Sociëteit gepresenteerd.

Zaterdag 09 januari 2010 om 10:58

Vrijdagmiddag is in Euroborg op de nieuwjaarsreceptie van Energy Valley het officiële startsein gegeven voor de Energie Sociëteit, waarvan Hans Nijland woensdag op de nieuwjaarsreceptie van FC Groningen al melding maakte.

FC Groningen zal ingaande het seizoen 2010/2011 een samenwerking aangaan met Energy Valley en de daaraan gelieerde bedrijven. De samenwerking houdt in dat de club een voorloper willen worden op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en de eerste betaald voetbal organisatie in Europa willen zijn met een volledig vergroend stadion. Dit houdt in dat FC Groningen in samenwerking met Energy Valley en de partners van Energy Valley onze energiehuishouding gaan vergroenen en een beleidsplan gaan opstellen ter verduurzaming van de club. Hierin neemt FC Groningen haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.
Als onderdeel van de samenwerking zal ingaande het nieuwe seizoen in Euroborg een Energie Sociëteit worden opgericht. Bedrijven werkzaam in de energiesector en gelieerd aan de energiesector zullen deelnemers zijn van deze sociëteit. Tevens zal een expositieruimte worden ingericht in Euroborg. Dit om de ontwikkelingen in Noord-Nederland ten aanzien van duurzame energie te tonen aan de jeugd, MKB en voor een ieder die daarin geïnteresseerd is.
Profiel
Stichting Energy Valley is in 2003 opgericht toen publieke en private partijen de handen ineen hebben geslagen om gezamenlijk invulling te geven aan een duurzame en innovatieve energie-economie in het noorden. Streven is hierbij om op basis van bestaande activiteiten en regionale sterkten het Noorden uit te laten groeien tot dé Energy Valley van Europa. De stichting Energy Valley is opgericht om samen met de partijen uitwerking en invulling te geven aan deze ambities. De stichting Energy Valley verleent zelf geen subsidies, maar ondersteunt initiatiefnemers bij het uitwerken van ideeën en kent de weg naar geschikte fondsen en samenwerkingspartners.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus