Emiel Houwen woont wedstrijd bij als Junior Reporter.

Woensdag 19 april 2017 om 12:16

Emiel Houwen is 13 jaar oud en hij was één van de eerste leden bij de FC Groningen Junior Club.
Bij de thuiswedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle was hij aanwezig als Junior Reporter.

Nadat hij een kijkje had genomen in de persruimte en omroepkamer, nam hij plaats op de perstribune. Daar bekeek hij de wedstrijd en schreef hij een kort verslag van de wedstrijd:

1e helft
Groningen speelt de eerste tien minuten het betere voetbal. In de 14e minuut maakt Bryan Linssen de 1-0 door een mooie aanval.
Een mooie steekbal zorgt voor de 2-0: Mahi maakt het doelpunt, Idrissi geeft de assist.
In de 21e minuut krijgt Bouy van PEC Zwolle een gele kaart.
Groningen krijgt een corner en Linssen kopt de bal in het doel, 3-0.

2e helft
PEC Zwolle wisselt in de rust Bouy voor Verdonk. Zwolle maakt vlak na rust 3-1. Daarna krijgt Zwolle nog een grote kans, maar Davidson redt vanaf de doellijn.
Mahi word weggestuurd naar het doel van de tegenstander en schiet de 4-1 binnen.
PEC Zwolle gaat wisselen in de 65e minuut: Saymak voor Israelsson. Vlak daarna wisselt Groningen: Sorloth komt erin en Linssen gaat eruit. Aan de kant van PEC Zwolle komt Stef Nijland nog het veld in voor Mokhtar.
Sorloth krijgt een grote kans, maar mist. Groningen wisselt in de 74e minuut Mahi voor Hrustic en later komt Tibbling nog in het veld voor Idrissi.
In de slotfase van de wedstrijd scoort Hrustic nog een mooi doelpunt. Hij bepaalt daarmee de eindstand op 5-1.