Elftal Vragen aan…Erik Drent (debesteleasedeal.nl)

14 april 2021

Erik Drent in zelfstandig leaseadviseur bij debesteleasedeal.nl. Al ruim 25 jaar seizoenkaarthouder bij FC Groningen en ruim tien jaar zeer actief binnen de FC Groningen Business Club. Iemand die zijn werk met plezier en gedrevenheid doet en voor de klant de beste leasedeal vindt wat betreft auto’s of bedrijfswagens. 

20210414Bestedeal

1 Kunt u beschrijven wat uw bedrijf doet?
“debesteleasedeal.nl vergelijkt leaseoffertes en zoekt voor je uit waar je het beste een auto of bedrijfswagen kunt leasen op basis van prijs én voorwaarden. We regelen het complete uitzoek- en vergelijkingswerk en hebben contact met de beste leasemaatschappijen van Nederland. Onze dienstverlening bespaart je veel tijd en energie, daarnaast krijgen wij vaak een lager leasetarief en betere voorwaarden aangeboden. We spreken de taal van de leasemaatschappijen, zijn op de hoogte van de ontwikkelingen in onze branche en kunnen de zaken daardoor beter en sneller regelen. En het allermooiste is dat onze dienstverlening gratis is voor onze klanten!”
 
2 Waarom bent u sponsor?
“Ik heb sinds 1994 een seizoenkaart van FC Groningen en ben sinds 2007 actief binnen de FC Groningen Business Club. Ik bezoek graag de wedstrijden, speel in het gezellige voetbalteam van de FC Groningen Business Club en bezoek veel businessclubactiviteiten. De zakelijke meerwaarde voor mij is dat ik contact onderhoud met mijn relaties en nieuwe mensen leer kennen op een leuke en informele manier.”
 
3 Welke raakvlakken heeft uw business met topsport?
“Onze bedrijfsnaam zegt al precies waar wij voor staan als team. We zijn gedreven om te winnen en willen het beste uit onszelf halen en op die manier de beste deal voor onze klanten regelen. Goede communicatie, enthousiasme, gestructureerd werken en plezier zijn heel belangrijk in ons werk.”
 
4 Wat zijn voorbeelden van successen die u zakelijk via FC Groningen heeft bereikt?
“Ten eerste heb ik veel mensen leren kennen via de FC Groningen Business Club. Wanneer je actief en regelmatig aanwezig bent bij activiteiten is dit heel goed mogelijk. Daarnaast heb ik met een aantal sponsoren een lange en goede samenwerking opgebouwd.”
 
5 Wanneer kwam u zakelijk voor het eerst met FC Groningen in aanraking?
“Ik ben actief geworden binnen de FC Groningen Business Club op het moment dat mijn voormalige werkgever Noordlease hoofdsponsor van FC Groningen werd. Een mooie tijd, vlak na de opening van de Euroborg en een mooie sfeer bij de thuiswedstrijden.”
 
6 Wat is uw mooiste FC-moment?
“Het is lastig om één moment te kiezen. De wedstrijden tegen Fiorentina waren geweldig om bij aanwezig te zijn. De hele sfeer en alles er omheen waren geweldig. En we hebben een hoop mooie en spannende wedstrijden in het Oosterpark meegemaakt. Voor het allermooiste moment kies ik voor de bekerwinst in 2015. Een spannende wedstrijd waarna je de hoofdprijs wint en samen viert als club.”
 
7 Met welke (oud) FC’er zou u uzelf vergelijken?
“Dat is een lastige vraag. Ik denk een beetje aan Erik Nevland. Zelfde voornaam en we zijn beide niet de grootste van het veld, maar wel gedreven en werken met veel plezier en doorzettingsvermogen.”
 
8 Wat was het moment waarna u startte met uw huidige functie?
“Ongeveer twee jaar geleden dacht ik na over welke werkzaamheden ik het leukste vind om te doen. Dat is met name prettig contact hebben met klanten en de autozaken goed verzorgen. Ik heb eerder met Floris Mulder (één van de oprichters van debesteleasedeal.nl) samengewerkt en we hebben dezelfde denkwijze en werkinstelling. We hebben altijd contact gehouden en in 2019 heb ik besloten om mij als zelfstandig leaseadviseur aan te sluiten bij debesteleasedeal.nl.”
 
9 Hoe is uw bedrijf gegroeid in de laatste vijf jaar?
“debesteleasedeal.nl bestaat nu twee jaar en we hebben al een mooie klantengroep opgebouwd. Naast operationele lease, zijn wij inmiddels ook actief in de markten financial lease en private lease.”
 
10 Wat zijn de groeidoelstellingen voor de komende vijf jaar en hoe gaat u dat bereiken?
“We willen gecontroleerd doorgroeien in Nederland. Meer mensen helpen om het makkelijker te maken in de autoleasemarkt. Uiteindelijk is het doel dat in heel Nederland lokale leaseadviseurs zich aansluiten bij debesteleasedeal.nl, zodat zij ook de beste lease deal regelen voor bedrijven in hun eigen regio!"
 
11 Wie is uw inspiratiebron?
“Ik heb niet één persoon als inspiratiebron. Ik heb altijd veel respect en bewondering voor ondernemers. Zelf een goed idee hebben en dit uitbouwen tot een mooi bedrijf. Knap als je dat lukt, vaak samen met een groep goede mensen om je heen!”

Laatste nieuws