string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Elftal vragen aan… Yvonne de Vries (Vreugdenhil).

Woensdag 02 maart 2022 om 11:00

Yvonne de Vries is eigenaresse en directrice van Kantoor Vreugdenhil. Een team van zestien medewerkers ondersteunt bedrijven, particulieren en stichtingen met administratieve dienstverlening. De Vries is lid van de FC Groningen Business Club en het FC-netwerk heeft al verschillende kansen en klanten opgeleverd. Maak kennis met De Vries en haar bedrijf in ‘Een elftal vragen aan…’

Kantoor Vreugdenhil

1. Kun je uitleggen wat je bedrijf doet? 
“Kantoor Vreugdenhil ondersteunt bedrijven, particulieren en stichtingen met administratieve dienstverlening. Wij verzorgen financiële administraties, het samenstellen van jaarrekeningen, opstellen van tussentijdse rapportages, salarisadministraties, fiscale advisering en ledenadministraties. Daarnaast helpen we ondernemers met allround secretariële dienstverlening, zoals telefoon- en notuleerservice en agendabeheer.” 

2. Heb je altijd al ondernemer willen worden? 
“Nee, dat lag niet in de planning. Het is in 2003 toevallig ontstaan. Ik had werkervaring bij een bekend accountantskantoor opgedaan, gevolgd door een interne opdracht in de financiële administratie. Daarna wilde ik mijn eigen koers varen, dus besloot ik Kantoor Vreugdenhil te starten. Als je me toen had gezegd dat ik nu een team met zestien fijne medewerkers zou hebben, had ik je niet geloofd!”
 
3. Waarom ben je lid van de FC Groningen Businessclub geworden? 
“Ik vind het belangrijk om te ontspannen na een drukke werkweek. Mijn man (Eric de Vries, eigenaar van De Vries Bouw & Onderhoudsservice) en ik zijn beiden ondernemer en samen met bevriende ondernemers spreken we graag af bij de FC. Op een spontane manier nieuwe mensen leren kennen, lukt in de businesslounge ook erg goed.” 

4. Wat is je eerste herinnering aan FC Groningen? 
“Vroeger hoorde ik alleen FC-verhalen van Eric na zijn middagjes Oosterpark. Zelf zag ik FC Groningen voor het eerst in de Euroborg voetballen in februari 2014. Mijn zoon Jasper mocht als Junior Clublid het veld op in de line-up. Het was een wedstrijd tegen Twente, die eerder was verplaatst vanwege sneeuwval.”  

5. FC Groningen staat voor Word Groter. Wat betekent dat voor jou?  
“Voor mij persoonlijk is groter worden als bedrijf geen doel. Wel wil ik mezelf altijd verbeteren en ik wil ook dat mijn team zich kan blijven ontwikkelen. Wellicht voelt eenieder zich daardoor sterker of groter. Bijzonder is wel dat ik sommige ondernemers adviseer om juist niet (nog) groter te worden, maar om goed na te denken of groei wel iets is dat bij hen past. Je moet niet ten koste van alles of omwille van een ander groter willen worden.” 
 
6. Er is vast een moment geweest dat het ondernemersleven lastig was. Wat hield je toen op de been? 
“Lastig is misschien niet het juiste woord, maar soms lopen dingen plotseling anders en kom je voor een uitdagende klus te staan waarbij je jezelf afvraagt: ‘Hoe gaan we dit probleem oplossen?’. Ik kan best goed schakelen en omdenken en tegenslag wist ik altijd snel te draaien naar oplossingen. Daarvoor moet je beschikken over een gezonde portie positiviteit. Ik denk dat ik dat in me heb. Daarnaast is het me altijd gelukt om werkgerelateerde zorgen niet mee naar huis te nemen.”
 
7. Hoe houd je jezelf fysiek en mentaal fit? 
“Door bewust de tijd te nemen om af en toe thuis lekker aan te rommelen! Ik ben gek op koken en bakken, ik reis graag, maak wandelingen en drink graag een wijntje op zijn tijd. Ontspannen en zaken loslaten is belangrijk. Je moet regelmatig afstand nemen van werk en drukte. Dat gaat me goed af.”  

8. Wat zijn de (groei)doelstellingen voor de komende vijf jaar? 
“Zoals gezegd heb ik geen specifieke groeidoelstellingen. Ik heb mezelf en mijn team wel als doel gesteld om snel weer proactief kennis te delen met onze bedrijfsrelaties. Zo willen we weer inspiratiesessies bij ons op kantoor. Verder willen we onze relaties vaker samenbrengen en laten profiteren van de kennis en het netwerk dat wij te bieden hebben. Maar ook van elkaars kennis en netwerk.” 

9. Wat wil je nog bereiken met Kantoor Vreugdenhil? 
“Ik denk dat we samen al veel bereikt hebben, maar ik wil voor nu vooral onze kwaliteit bewaken en van waarde blijven voor onze relaties. Daarbij vind ik het belangrijk dat mijn team met veel plezier voor Kantoor Vreugdenhil blijft werken. Ik hoop dat mensen trots zijn op hun werk en ons kantoor.” 

10. Wie was de eerste persoon waarmee je zaken deed binnen de FC Groningen Business Club?  
“Ik heb door het lidmaatschap al verschillende leuke ondernemers leren kennen. Het FC-netwerk heeft ons dus al diverse kansen en klanten opgeleverd. Namen kan ik beroepshalve niet noemen, dat vind ik niet netjes.“ 

11. Heb je nog een goede tip voor collega-ondernemers en businessclubleden? 
“Blijf dichtbij jezelf en ga altijd uit van je eigen kracht en gevoel. Doe niet klakkeloos wat een concurrent doet, stap niet in zeven sloten tegelijk, maar bepaal een eigen koers aan de hand van heldere doelstellingen.”  

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard