‘Elftal vragen aan…’ Paul Hooghiem van Exclusief Vastgoedbeheer

4 mei 2022

Exclusief Vastgoed van Paul Hooghiem is gespecialiseerd in vastgoedbeheer voor met name Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Als ondernemer legt Paul constant verbindingen tussen leveranciers en het regionale bedrijfsleven. Zelf staat hij open voor mooie nieuwe vastgoedbeheerkansen en contact met VvE-bestuurders. Naast FC Groningen is Paul hartstochtelijk fan en sponsor van Kids United: “Alleen al voor al die blije gezichtjes!”  

elftal vragen P Hooghiem

1. De bedrijfsnaam Exclusief Vastgoedbeheer zegt al wat je doet, maar hoe kun jij dat in drie zinnen pitchen? 
“Wij zijn ervaren en betrokken vastgoedbeheerders, gespecialiseerd in VvE-begeleiding. Wij leveren financieel, technisch en organisatorisch beheer van appartementencomplexen, woon- en recreatieparken.” 

2. Wat doen jij en jouw Exclusief-team anders dan andere vastgoedbeheerders? 
“Wij werken met vaste en ervaren vastgoedbeheerders en hebben verregaande gebouwenkennis. Wij staan voor snelle responstijd en bieden korte lijnen. Dat is geen loze belofte. Onze onderhoudsplannen zijn overzichtelijk en allesomvattend. Ten slotte richten wij ons specifiek op VvE-bestuurders. Wij begrijpen wat zij willen. Da’s uniek.” 

3. Waaruit blijkt dat en wat is er bijzonder aan het werken voor VvE’s? 
“We vormen een ontzorgende, dienstbare buffer tussen VvE-besturen en hun leden. Wij zijn al vele jaren gespecialiseerd in de begeleiding van VvE’s, snappen de bijbehorende regelgeving en de wensen en beslommeringen van besturen. Onze meerjarige onderhoudsplannen zijn begrijpelijk en makkelijk uitvoerbaar voor leden.” 

4. Wat voor gebouwen hebben jullie zoal in beheer? 
“Poeh, we zijn op veel plekken ‘in STAD’ en Ommeland actief, maar ook in Drenthe en Friesland. Opvallende namen in Groningen zijn het wooncomplex de Stoker naast Euroborg en de Wielewaalflat. In Lemmer beheren we bijvoorbeeld de infrastructuur, wegen en wateren van het Brekkense Wiel, een woon- en recreatiepark.” 

5. Vanwaar het bijvoeglijk naamwoord ‘exclusief’ in je bedrijfsnaam? Waarmee onderscheiden jullie je van andere VVE-beheerders? 
“Wij geven bestuurders maar ook appartement- en complexeigenaren een exclusief gevoel.  We gaan voor een hartelijke, persoonlijke stijl van begeleiden en oplossen. We vinden bereikbaarheid en aandacht belangrijk en nemen dus de tijd. Iedereen krijgt bij ons dezelfde ‘exclusieve’ aandacht.” 

6. Je bent sinds kort aangesloten bij zakelijk FC Groningen. Waarom heb je besloten om je aan te sluiten? 
“Eigenlijk loop ik al jaren bij de FC, maar sinds kort ben ik ingestapt met de ‘End of season actie’ en overweeg eigen seats voor volgend seizoen. In Euroborg kan ik relaties op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er lopen namelijk genoeg bekenden rond. Natuurlijk hoop ik er ook nieuwe contacten uit de vastgoedwereld of VvE-bestuurders te ontmoeten.” 
 
7. Wat zijn jouw eerste herinneringen aan FC Groningen? 
“Ik kwam als kind al in het Oosterpark, dat vond ik een machtig stadion. Er is voor mij sindsdien maar één club en dat is FC Groningen. In de laatste jaren Oosterpark was ik fan van Erik Nevland. Wat een harde werker was dat zeg. En nog een nuchtere vent ook!” 

8. FC Groningen wil de best verbindende businessclub van Groningen bouwen. Met wie wil jij beter verbonden worden en op welke manier kun jij een verbindende bijdrage leveren? 
“Zoals gezegd wil ik de band met onze bedrijfsrelaties verstevigen, maar wie weet ontmoet ik ook andere goede schilders-, groen-, installatie- en dakdekkersbedrijven. Als Exclusief Vastgoedbeheer acteren wij tussen bedrijfsleven, vastgoedsector en VvE’s in, dus daar valt veel te verbinden. Daarbij gaan we voor de beste kwaliteit en nuchtere samenwerkingen. Als wij zaken inkopen, kijken we ook naar ondernemers uit de businessclub.” 

9. Het jaar 2022 is door de coronapandemie raar begonnen. Wat zijn jouw verwachtingen voor de rest van dit jaar?
 “Ik heb grote verwachtingen. We groeien maandelijks en hebben prachtige offertes uitstaan. Door de corona zijn veel algemene ledenvergaderingen van VvE’s uitgesteld. Die gaan nu weer door en daar ontstaan nieuwe aanvragen uit. Gelukkig praten mensen positief over Exclusief en medewerkers en leveranciers willen graag met en voor ons werken. Dat doet me goed!” 

10. Als mens- en ondernemer vind jij het belangrijk om ook maatschappelijk betrokken te zijn. Op welke manier doe je dat?
 "Ik sta vooral achter Kids United en probeer als ondernemer een steentje bij te dragen. Als je ziet met hoeveel passie Onno en Margriet zijn begonnen en waar ze nu staan… Zo’n 150 kinderen met een handicap voetballen nu samen! Ik ga graag kijken, dan geniet ik van alle blijheid en plezier. Het maakt mij zelf ook blij dat je door zo’n bijdrage kinderen gelukkig kan maken!” 

11. Welk advies kun jij nog ‘gratis weggeven’ aan vastgoedeigenaren en VvE’s? 
“Zorg je dat je niet achter de feiten aanloopt en kies voor professioneel beheer van je bezit. Een professionele partij denkt samen met bestuurders vooruit en voorkomt klachten en onvrede. Achterstallig onderhoud heeft blijvende en dure consequenties voor een gebouw, maar dat kun je voorkomen.”

Laatste nieuws