Elftal vragen aan… Anna de Kok (S.T.A.R.S. Personal training)

22 juni 2022

S.T.A.R.S. personal training vind je in Groningen, Haren en Zuidhorn. In de S.T.A.R.S-studio’s van ondernemer en TGG-bestuurslid Anna de Kok, kun je onder begeleiding trainen. Voor een gezonde geest in een gezond lichaam, in een veilige omgeving. Samen met een groep gelijkgestemden die gezondheid allen op een zetten, wil Anna van S.T.A.R.S. het beste ‘personal trainers-concept’ van het Noorden maken. Om dat te bereiken, durft ze te vragen en te delen, maar blijft ze vooral goed kijken en luisteren. 

STARS1

1. Anna, je kunt bij S.T.A.R.S sporten en fitheid staat bij jullie centraal. Toch zijn jullie geen standaard sportschool.
“Klopt, bij S.T.A.R.S. Personal Training gaan we voor een gezonde geest in een gezond lichaam. We bieden maatwerkbegeleiding bij het sporten, maar vertrekken vanuit het mentale aspect. We kijken naar het verhaal achter de mens, geven invulling aan de sportieve wensen en bieden trainingsmogelijkheden waardoor mensen zich snel fitter voelen. Omdat we op diverse fronten een-op-een met onze leden meedenken, noem ik ons ook wel lifestyleadviseurs.”
 
2. S.T.A.R.S. staat voor Self Awareness, Together, Attention, Relax & Smile. De vijf elementen waarmee jullie echte STARS maken. Kun je dit toelichten?
“Alles begint met bewustwording van gedrag. Weet wat je eet, hoe je beweegt, wat je stoort, hoe je in je vel zit, wat je wilt of juist niet meer wilt. Mensen durven dat bij ons te uiten. Daar gaan we vervolgens samen, met echte aandacht en op ontspannende manier mee bezig. Bij ons kun je je hoofd leegmaken en fit worden, maar we zorgen ook dat je voldaan en met een smile naar huis gaat.”
 
3. Een gezonde, fitte geest; hoe belangrijk is dat?
“Je humeur en mind set zijn heel belangrijk. Het bepaalt hoe je in het leven staat. Het zou goed zijn als mensen vaker en eerder voor zichzelf kiezen. Door onze programma’s leer je naar je jezelf, dus naar je lichaam en geest te luisteren. Dat geeft rust en kracht tegelijk. Veel mensen willen zich fitter, blijer en weerbaarder voelen. Het gaat bij S.T.A.R.S daarom niet om de looks.”
 
4. Waarom is de stap naar S.T.A.R.S. voor twijfelaars makkelijker dan de stap naar een reguliere sportschool?
“Om te beginnen bieden veel sportscholen amper maatwerkbegeleiding en privacy. Daar zijn wij met onze persoonlijke en kleinschaligere aanpak juist sterk in. Veel mensen weten ook niet wat ze moeten doen met al die apparaten en attributen of voelen zich ongemakkelijk en bekeken. Hier heb je altijd coaching en train je afzonderlijk. En sommige mensen hebben een inspirerende, resultaatgerichte stok achter de deur nodig. Dat bieden wij.”
 
5. Sommige mensen vinden personal training duur. Maar waarom levert het volgens jou meer op dan dat het kost?
“Gezondheid is onbetaalbaar, maar veel mensen vinden het iets ‘ontastbaars’ om geld aan lichaam en geest uit te geven. Je mooi en vooral fit voelen is een andere investering, het levert je zoveel op. Door onze persoonlijke begeleiding ga je gezonder eten en bewegen. Je ervaart snel meer energie en zelfvertrouwen. Die verbeterde mentale en fysieke fitheid is de investering echt waard!”
 
6. Je bent vanaf het eerste uur bestuurslid van de Talent Group Groningen. Waarom ben je bestuurlijk actief geworden binnen de TGG?
“Ik had de behoefte om regelmatig met andere ondernemers en creatievelingen te sparren, maar de meeste netwerkclubs vind ik te traditioneel. Bij de TGG tref je ondernemers die van elkaar willen leren en als mens willen groeien. Ook de TGG heeft duidelijke groeiambitie, daar lever ik graag mijn bijdrage aan. Daar leer ik ook van en het biedt mij en andere leden nieuwe kansen.”  
 
7. Wat heeft jouw aanwezigheid bij de FC je tot nu toe gebracht?
“Het wij-gevoel en veel energie. Overal waar gesport wordt, hangt er vaak een verbindende sfeer. Bij de FC tref ik mensen die niet alleen komen halen, maar ook brengen. De club heeft me nieuwe kennis en zienswijzen opgeleverd en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. Ik heb ook het gevoel dat er nog veel meer mogelijk is, daar blijf ik als bestuurslid over meedenken.”
 
8. FC Groningen wil de best verbindende businessclub van Groningen zijn. Op welke manier zou de club jou beter kunnen verbinden?
“Ik zou de leden van de Talent Group Groningen en leden van de FC Groningen Businessclub graag beter verbinden. Zogezegd heb ik als ondernemer groeiambities, waarbij ik opensta voor kennis over investeringen, vastgoed, arbeidsmarktcommunicatie etc. De club, accountmanager Marloes van den Oever en team, zijn al goed aan het verbinden, maar het structureel opzetten van lijntjes tussen de TGG, de businessclub en de meer ervaren ondernemers, zie ik als een uitdaging.”
 
9. Zijn er nog actuele trends in jouw werkgebied?
“Gezondheid is niet alleen een trend, maar ook een steeds geaccepteerder onderwerp. Mentale problemen kun je door goede beweging en training verminderen en zelfs oplossen. Meer en meer mensen durven zichzelf onder ogen te komen, dat kan bij ons in een veilige ‘sportieve’ omgeving. Daarin zijn wij wellicht trendsetters. Daarnaast zijn aandacht voor het ‘individu’ en Virtual reality-applicaties trends.”
 
10. Hoe kijk jij naar de komende jaren?
“Ik wil S.T.A.R.S laten groeien, maar heb vooral de ambitie om de allerbeste Personal Training-studio van het Noorden te worden. Dat is mijn vertrekpunt. Het gaat goed, maar ik wil nog veel beter worden. Een nog betere eigen opleiding voor nog onze (nieuwe) trainers en coaches, nog betere technieken en dienstverlening. Ik wil groeien in kwaliteit en in werkplezier van medewerkers.”
 
11. Heb je nog een slotakkoord?
“Ik weet dat er veel mensen zijn die erover nadenken om aan zichzelf te willen werken. Dan ben je al op de goede weg! Maar kom gewoon eens je verhaal vertellen. Neem ons mee in je twijfels, maar vooral je wensen. Hoe meer je wilt delen, hoe beter we je kunnen begeleiden. Weet dat wij een ‘alles-is-oké-mentaliteit’ hebben. Meld je vrijblijvend aan voor een proeftraining. Op naar een gezonde geest in een gezond lichaam!”  

STARS

Laatste nieuws