Elftal treffers en wat irritatie in Annen.

Dinsdag 05 augustus 2008 om 23:01

FC Groningen heeft dinsdagavond in Annen met 11-0 gewonnen van de plaatselijke voetbalvereniging. Het tweede kwart van de wedstrijd was het meest productief met vijf treffers, waaronder vier van Berry Powel.

In de zesde oefenwedstrijd van het seizoen werd voor de derde keer gespeeld tegen een tegenstander uit de rangen van het amateurvoetbal. In Annen kwamen – op de geblesseerde linksbenige spelers Evgeniy Levchenko en Jeroen Veldmate na – alle veldspelers in actie. De meeste spelers maakten een helft vol. Het drietal Danny Holla, Koen van de Laak en Shkodran Metaj speelde de volledige negentig minuten. Ook derde doelman Gijs Koopmans mocht voor het eerst zijn opwachting maken in deze voorbereiding.

Danny Holla opende in de zevende minuut de score door een vrije trap van de zijkant in één keer achter de Anner doelman te schieten. Na een klein kwartier spelen moest de eerste goalie al geblesseerd het veld ruimen en moet zijn collega-doelman het overnemen. Hij hield nog ruim tien minuten stand, maar kon niet voorkomen dat Berry Powel er vier inschoot en ook Danny Holla zijn tweede van de avond aantekende.

Bij de 0-6 stand scoorde Frederik Stenman uit een vrije trap van Shkodran Metaj, maar werd het doelpunt op advies van de grensrechter geannuleerd. Dit tot ongenoegen van trainer Ron Jans, die woonachtig is in het buurdorp van Annen, Schipborg. De FC-coach stapte het veld in en stond zelfs nog binnen de lijnen toen de indirecte vrije trap door Annen al was genomen.

Bij aanvang van de tweede helft maakte Jans duidelijk dat hij zijn ploeg van het veld zou halen als er nog meer treffers op deze manier teniet zouden worden gedaan. Een eerdere prachtige treffer van Marcus Berg was ook al wegens buitenspel afgekeurd. Dit leidde in het eerste kwartier tot soms kolderieke situaties waarin dezelfde grensrechter, die nota bene opnieuw de verdediging van Annen vlagde, nu helemaal genegeerd werd door scheidsrechter Matthijssen.

FC Groningen was op zijn beurt niet echt bedreven in het uitpakken van de cadeautjes, want Van de Laak, Nijland en Garcia (2x) misten opgelegde kansen in het eerste kwartier, voordat Van de Laak alsnog de 0-7 aantekende. Een doelpunt van verdediger Cahais – die eerder een blessure aan het rechteroor opliep – en een van Garcia leverden een 0-9 tussenstand op met nog zo’n 25 minuten op de klok.

Bij die stand werd – tot grote verrassing van de omroeper maar overduidelijk voor de toeschouwers – de 0-10 van Martijn Meerdink afgekeurd, wegens buitenspel. Deze keer konden de betrokkenen wel vrede hebben met de beslissing. De dubbele cijfers kwamen er alsnog toen Ondrej Svejdik 0-10 binnenwerkte. In de slotminuut maakte Matias Cahais zijn tweede doelpunt van de avond en bepaalde de eindstand op 0-11.

Koopmans, Svejdik (46′ Hiariej), Sankoh (46′ Cahais), Granqvist (66′ Svejdik), Stenman (46′ Matthijs), Holla, Van de Laak, Metaj, Lovre (46′ Meerdink), Berg (46′ Nijland), Powel (46′ Garcia).

Toeschouwers: 2.500
Scheidsrechter: Matthijssen

Scoreverloop: 7′ Holla 0-1, 26′ Powel 0-2, 27′ Powel 0-3, 28′ Holla 0-4, 30′ Powel 0-5, 36′ Powel 0-6; 57′ Van de Laak 0-7, 63′ Cahais 0-8, 65′ Garcia 0-9, 82′ Svejdik 0-10, 90′ Cahais 0-11