Elf Junior Club leden op het veld in de Grolsch Veste.

Dinsdag 24 maart 2009 om 19:21

ZOndagmiddag 22 maart had FC Groningen de kans om revanche te nemen op FC Twente na de met 1-4 verloren thuiswedstrijd in december. Helaas voor het team van Ron Jans moest Granqvist in de 12de minuut al het veld verlaten, nadat hij een rode kaart kreeg voor opzettelijk hands. FC Groningen speelde opnieuw bijna de hele wedstrijd met een man minder, wat al de vijfde keer was dit seizoen. De schade bleef beperkt, maar er werd wel verloren met 2-1.

Eljero Elia scoorde in de 34ste minuut de 1-0 en na rust mocht Peter Wisgerhof de vrije trap van Kenneth Perez vrij binnenkoppen: 2-0 voor FC Twente. Marcus Berg redde de eer voor FC Groningen door een minuut voor tijd alsnog de 2-1 binnen te schieten. In de laatste seconde van de wedstrijd was Berg zelfs nog heel dicht bij de gelijkmaker. Vanuit de draai schoot hij de bal voorbij doelman Michailov, maar verdediger Brama wist de bal van de lijn te koppen.
Natuurlijk was ook de Junior Club aanwezig bij de wedstrijd tegen FC Twente. Elf leden waren samen met hun ouders al vroeg vanuit Groningen op weg gegaan naar Enschede. Dit waren Jelmer Jasken, Leon Hulshof, Sam Schriemer, Jos van der Veen, Boris Geutskens, Daphne van Grevenhof, Youri Craanen, Justin Musch, Jelmer de Weerd, Wouter de Weerd en Wesley Knippels. Zij mochten vooraf aan deze wedstrijd aan de hand van een FC Groningen speler het veld op lopen. Aangekomen bij de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, werden de leden opgevangen door Loura en Albert, twee vrijwilligers van de Junior Club.
De ouders mochten alvast plaatsnemen op de tribune, terwijl de kinderen naar de kleedkamers verdwenen. Daar kreeg iedereen een FC Groningen shirt, broekje en natuurlijk sokken om aan te trekken. Iedereen deed netjes het shirt in z’n broek, nog even op de foto en daarna konden ze klaar gaan staan in de spelerstunnel. Sommige Junior Club leden waren bijna net zo geconcentreerd als de meeste spelers. Het is natuurlijk ook heel spannend om in een uitverkocht stadion het veld op te moeten.
Eenmaal op het veld was het wachten tot de begroeting van de twee teams en de scheidsrechters had plaatsgevonden. Daarna gaven alle leden elkaar en de kinderen van FC Twente een hand, waardoor ze in een lange slinger weer in de spelerstunnel verdwenen. Opnieuw omkleden, maar nu was er wel een beetje haast bij, want de wedstrijd was natuurlijk al begonnen. Toen iedereen zijn plekje op de tribune had gevonden, bleek dat Andreas Granqvist het veld al met een rode kaart had moeten verlaten. Maar ondanks het verlies van FC Groningen hebben de leden toch een leuke en spannende middag gehad.