El Hankouri nieuwe aanvoerder FC Groningen

10 september 2021

De technische staf heeft Mo El Hankouri aangewezen als de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. De 24-jarige flankspeler neemt de aanvoerdersband over van Azor Matusiwa, die een transfer heeft gemaakt naar het Franse Stade de Reims. El Hankouri krijgt als captain ondersteuning van Michael de Leeuw en Bart van Hintum, die tot tweede en derde aanvoerder zijn benoemd.

Volgens hoofdtrainer Danny Buijs staat Mo El Hankouri symbool voor groei en ontwikkeling bij FC Groningen, een belangrijke pijler van de Trots van het Noorden. “Mo heeft zich sinds zijn komst naar FC Groningen, tweeënhalf jaar geleden, zowel op als buiten het veld enorm ontwikkeld. Hij is als voetballer gegroeid en als mens. Daarnaast belichaamt hij onze werkwijze bij de club. Ook Mo speelt wel eens een mindere wedstrijd, maar hij geeft altijd alles voor het team. Bij ons mág je een keer een mindere wedstrijd spelen, dat gebeurt elke speler, maar je kunt wel altijd je taken uitvoeren en maximale energie aan het team geven. Dat doet Mo elke dag.”

Buijs vult aan dat El Hankouri er niet alleen voorstaat als aanvoerder. “We doen het als team. Mo krijgt als aanvoerder steun van Michael de Leeuw en Bart van Hintum. Maar ook ervaren jongens als Mike te Wierik en Wessel Dammers hebben hun rol. Maar uiteindelijk kan er maar één speler de band dragen en dat is in eerste instantie Mo.”

El Hankouri

Derby van het Noorden
FC Groningen pakt na de interlandbreak de competitie weer op met een thuiswedstrijd. Zondagmiddag om 14.30 uur staat de Derby van het Noorden op het programma in Euroborg. Voor het treffen met sc Heerenveen lijkt Buijs een nagenoeg complete selectie tot zijn beschikking te hebben. “Je hebt altijd wel één of twee spelers die met lichte klachten kampen en ook niet alle spelers zullen in staat zijn om negentig minuten te spelen, maar in algemene zin denk ik dat we er goed opstaan. Het wordt een interessante confrontatie, waarbij met de steun van een uitverkochte Euroborg wij het niveau willen halen zoals in onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen FC Utrecht.”

FC Groningen – sc Heerenveen staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van hoofdtrainer Danny Buijs op de Derby van het Noorden.

Laatste nieuws