El Hankouri bezorgt FC drie punten in Tilburg; bekijk hier de samenvatting

14 januari 2021

Mo El Hankouri bezorgde FC Groningen donderdagavond tegen zijn oude ploeg Willem II de overwinning. De aanvaller maakte twee doelpunten in de met 3-2 gewonnen wedstrijd in Tilburg. De vijf goals vielen allemaal na rust. Ko Itakura maakte de andere Groningse treffer. Voor de thuisploeg scoorde Ché Nunnely, FC-verdediger Wessel Dammers maakte een eigen goal. 

De avondwedstrijd in Tilburg werd de avond van Mo El Hankouri. De aanvaller kwam in de eerste helft als invaller in het veld voor een geblesseerde Patrick Joosten en was na zijn komst binnen de lijnen direct de meest dreigende FC’er.
 
De technicus bracht na een half uur spelen eerst spits Jørgen Strand Larsen in stelling en kreeg vijf minuten voor rust zijn eerste kans. El Hankouri kwam goed vrij op de rand van het strafschopgebied en krulde de bal fraai richting kruising. Keeper Jorn Brondeel vloog naar de hoek en stompte de inzet tot een hoekschop. Uit de corner kreeg Ko Itakura de bal voor de voeten, maar kon de Japanner niet uithalen.
 
Vlak na rust kon El Hankouri juichen. FC Groningen kwam op voorsprong nadat Tomas Suslov de bal kreeg in een snelle uitbraak, uitstekend het overzicht hield en de vrijstaande El Hankouri aanspeelde. De aanvaller aarzelde niet en schoot keurig binnen, 0-1.
 
Lang kon de FC niet van de voorsprong genieten, want na een uur spelen maakte Ché Nunnely gelijk voor de thuisploeg, 1-1. Willem II bracht FC Groningen ruim tien minuten voor tijd op achterstand. Een voorzet van de zijkant werd door aanvaller Vangelis Pavlidis met het hoofd geschampt waarna Wessel Dammers de bal tegen zich aan kreeg en deze achter Padt in het doel verdween, 2-1.
 
Trainer Danny Buijs wisselde aanvallend en FC Groningen ging niet bij de pakken neerzitten. Het kwam zes minuten voor tijd op gelijke hoogte door een rake kopbal van Ko Itakura, 2-2. Een hectische slotfase volgde waarbij voor de tweede keer een goal van Willem II vanwege buitenspel werd afgekeurd en Itakura nog een keer een gevaarlijk schot van Wriedt blokte. Willem II drong aan, maar het was de FC die in blessuretijd via een snelle aanval er nog één keer goed uit kwam. Invaller Alessio da Cruz snelde alleen richting de keeper, was niet zelfzuchtig en speelde El Hankouri aan. De aanvaller maakte zijn tweede van de avond en schoot de Trots van het Noorden zodoende naar drie punten en een heerlijke overwinning, 2-3. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

el hankouri3
El Hankouri5
Gasterra

Laatste nieuws