Ekong rest van het seizoen verhuurd aan FC Dordrecht

28 januari 2014

William Ekong zal de rest van het seizoen 2013/2014 op huurbasis uitkomen voor FC Dordrecht, de koploper van de Jupiler League. De verdediger kwam afgelopen zomer naar FC Groningen en staat in Euroborg onder contract tot medio 2015.

Ekong (20) maakte zijn debuut in het eerste elftal op 21 september 2013, in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (4-1). Op 3 november maakte hij in Euroborg als invaller nog een minuut mee van de thuiswedstrijd tegen Roda JC (3-3). In totaal zat hij twaalf van de negentien competitieduels en twee van de drie KNVB-bekerduels bij de wedstrijdselectie. Bij Jong FC Groningen speelde hij negen van de twaalf competitieduels en scoorde hij één keer. Na het vertrek van verdediger Josimar Lima bij FC Dordrecht, was de koploper op zoek naar een directe versterking in de achterste linie. Bij de Zuid-Hollandse ploeg treft Ekong zijn voormalige ploeggenoot Yoëll van Nieff, die in augustus door FC Groningen voor één seizoen werd verhuurd aan Dordrecht.

Technisch manager Henk Veldmate over de tijdelijke overgang: "FC Groningen en Ekong hebben beiden belang bij deze verhuur. Ekong zal een halfjaar op een hoger niveau dan in de Beloftencompetitie spelen en FC Groningen zal Ekong komende zomer terugkrijgen met de ervaring uit de Jupiler League."

Laatste nieuws