Egbert Brouwer, 33 jaar sponsor bij de club: 'We hebben onze stoeltjes in de tuin staan!'

28 september 2021

Egbert Brouwer is 33 jaar een trouwe sponsorrelatie van FC Groningen geweest. Tegenwoordig is Brouwer nog altijd supporter van de Trots van het Noorden. Zijn gezondheid laat het helaas niet meer toe om naar FC Groningen te komen en dus ging een afvaardiging van de club in Roden bij hem thuis langs. 

Ruim dertig jaar geleden besloten Brouwer en zijn vrouw met de onderneming BVL Beheer om sponsor te worden bij FC Groningen. Via een aangrijpende email naar zijn contactpersoon binnen FC Groningen liet Brouwer weten ongeneeslijk ziek te zijn en vanwege zijn broze gezondheid het sponsorcontract na zo'n lange tijd niet te verlengen. Hij wenste zijn dierbare FC alle succes en zal de club zo lang het gaat van een afstand volgen.

Door zijn slechte gezondheid weet de 87-jarige Brouwer dat de laatste fase van zijn leven is gestart. Richting zijn familie uitte hij alvast een laatste wens voor tijdens zijn uitvaart. ‘Ik hoop dat mijn kinderen akkoord gaan en dat ze samen nog één keer het clublied van de FC zingen: ‘Laat ons weer eens juichen’.”
 
Samen met zijn vrouw zat Brouwer meer dan drie decennia op de tribune. Vriendschappen werden opgebouwd bij de FC, het was voor het echtpaar de mooiste vrijetijdsbesteding. In de achtertuin op een mooie nazomerdag haalde het echtpaar Brouwer prachtige herinneringen op over zijn jaren als sponsor bij de Trots van het Noorden. De stoelen – nummer 21 en 22 van rij 17 – staan in de tuin en zijn een blijvend aandenken aan een mooie periode bij hun club, hun FC.

Laatste nieuws