Effectief FC Groningen wint ruim van RKC.

Vrijdag 04 oktober 2019 om 22:06

Een zeer effectief FC Groningen heeft vrijdagavond ruim gewonnen van RKC Waalwijk. Het werd 3-0 in het Hitachi Capital Mobility door doelpunten van Mike te Wierik, Charlison Benschop en Gabriel Gudmundsson. Voor de laatstgenoemde twee spelers was het hun eerste officiële goal namens de Trots van het Noorden.

Padt redding

FC Groningen startte met één wijziging in de basisopstelling. Mo El Hankouri verving de geschorste Django Warmerdam. Samir Memisevic behoorde voor het eerst dit seizoen weer tot de wedstrijdselectie.

Sergio Padt speelde zijn 100ste wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion en was in het eerste kwartier belangrijk met twee sterke reddingen. Eerst in een één tegen één versus Stanley Elbers en later via een uitstekende reflex op Dylan Vente die van dichtbij schoot.

Groningen werd voor het eerst gevaarlijk na ruim 20 minuten spelen. En het was direct raak. Een goed aangesneden vrije trap van Ajdin Hrustic, werd hard binnengekopt door aanvoerder Mike te Wierik, 1-0. Ruim een kwartier later maakte Charlison Benschop zijn eerste voor FC Groningen. De spits rondde een voorzet van Deyovaisio Zeefuik prima af en gleed de bal van dichtbij in het doel, 2-0. Het was tevens de ruststand, omdat jubilaris Padt, op slag van rust, nog een keer katachtig de bal onder de lat vandaan tikte.

FC Groningen kon direct na rust niet echt grote kansen creëren. Benschop kon na een uur spelen net niet bij een voorzet van de zijkant en Hrustic kreeg na 73 minuten na een mooie combinatie een goede schietkans. Invaller Gabriel Gudmundsson schoot enkele minuten later wel raak nadat hij vanuit een corner de bal voor de voeten kreeg en keihard binnen schoot, 3-0.

Ook de door FC Groningen opgeleide Romano Postema en Daniël van Kaam mochten invallen. Voor Van Kaam waren het zijn eerste minuten in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De middenvelder kreeg vlak voor tijd nog een goede schietkans, maar stuitte op de keeper. FC Groningen ging zorgvuldig om met de mogelijkheden en won uiteindelijk ruim van RKC, 3-0.