Eerste zege A1; eerste verlies B1.

Vrijdag 11 september 2009 om 15:39

Met een ruime zege op Roda JC heeft A1 de eerste overwinning van het seizoen behaald. Daarentegen leed B1 voor het eerst een nederlaag. Zeges waren er ook voor C1, C2 en D2.

FC GRONINGEN D2 2-1 GRC GRONINGEN D1
—————————————————————————
De eerstejaars D-pupillen speelden voor de tweede maal dit seizoen tegen stad- en terreingenoot GRC Groningen. Na het doelpuntloos gelijkspel in het bekertoernooi werd de D1 van GRC nu nipt verslagen met 2-1. In de twaalfde mnuut opende Lorenzo Valente de score voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra. Uit een van de spaarzame aanvallen van de “gasten” viel voor rust nog de gelijkmaker. In het tweede half uur besliste FC Groningen al vroeg de wedstrijd. Jannik Schoon liep in de 32ste minuut alleen op de GRC-goalie af en scoorde beheerst de 2-1. In het vervolg was de FC de betere ploeg maar wist het nog weinig uitgespeelde kansen te creeeren. Na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen Be Quick 1887 derhalve een nuttige zege voor FC Groningen D2.
FC GRONINGEN C2 9-3 HAARLEM C2
De ploeg van trainer Erik Muntendam verpulverde de gasten uit Haarlem met een monsterscore. Na tweemaal 25 minuten was het al 9-0 voor de eerstejaars C-junioren van de RVO. Roland Baas zette in de 6de minuut de toon met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Met een treffer van Jurne Aardema en een kopbal van uitgerekend Youri Schuur werd de eerste 25 minuten afgesloten op 3-0. Een minuut na de hervatting bepaalde opnieuw Youri Schuur de stand op 4-0. Tussen de 32ste en de 50ste minuut maakte FC Groningen nog eens vijf treffers. Deze werden gemaakt door tweemaal Richairo Zivkovic, Roland Baas, Keziah Veendorp (een prachtig afstandsschot) en Willem Gootjes. Na de tweede hervatting en een vijftal wissels was het beduidend minder aan de kant van de thuisploeg en kon Haarlem middels drie doelpunten de schade nog aanzienlijk beperken: 9-3. Na twee wedstrijden heeft FC Groningen C2 nu zes punten en een doelsaldo van 13 voor en 3 tegen.
FEYENOORD B1 2-1 FC GRONINGEN B1
De B-junioren kwamen sneu weg in het uitduel met Feyenoord. Na een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg was het Ifeayi Gorissen die de gelijkmaker maakte voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker. Vervolgens had de FC op voorsprong moeten komen maar een doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Vervolgens wisten de Rotterdammers met een tweede treffer alsnog de drie punten in Rotterdam te houden. Na twee zeges dus een eerste nederlaag voor FC Groningen B1 in dit huidig seizoen. Volgende week treft de ploeg op Corpus den Hoorn Heerenveen/Emmen.
OMNIWORLD C1 0-1 FC GRONINGEN C1
FC Groningen C1 heeft ook haar tweede uitwedstrijd van dit seizoen in winst omgezet. In Almere werd Omniworld met minimale cijfers verslagen. In de eerste helft werd niet gescoord maar na de hervatting gebeurde er het een en ander. Een kwartier na rust kwam de ploeg van Grafton Holband op voorsprong. Na een vrije trap van Youri Ploeger schoot Thijs Gerlofs in de rebound raak. Acht minuten na het doelpunt werd diezelfde Ploeger van het veld gestuurd. Volgens de arbiter zou hij een tegenstander in het gezicht hebben getrapt maar andere aanwezigen hadden dit niet waagenomen en vonden de beslissing dan ook niet terecht. Even later werd Firosan Ademi in het doelgebied onderuit gehaald maar in plaats van een strafschop kreeg hij een gele kaart vanwege een schwalbe. In de resterende tijd, waaronder acht minuten blessuretijd, hield FC Groningen stand en kon het de drie punten mee naar huis nemen.
FC GRONINGEN A1 4-1 RODA JC A1
Met een ruime zege op de Limburgers heeft de ploeg van trainer Paul Raveneau de eerste zege van dit seizoen behaald. De thuisploeg speelde een goede wedstrijd en kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Via doelpunten van Wouter Vente (17.) en Norair Mamedov (26.) stond FC Groningen binnen het half uur op voorsprong. De eerste kans voor de gasten was vervolgens meteen raak waardoor gerust werd bij 2-1. In de tweede helft besliste Tom de Ridder, na een mooie voorzet van Wouter Vente, al rap de wedstrijd. In de resterende veertig minuten kregen de A-junioren kans op kans maar lang bleef het bij die 3-1. In de slotminuut bepaalde Tiemen van Hezel de eindstand op 4-1.
Zeven doelpunten uit de wedstrijden van D2, C2 en A1 zijn te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd).
FC Groningen D1 speelde dit weekeinde een toernooi in Grubbenvorst. Op de eerste dag verloor het van VfB Stuttgart (0-3) maar won het van Hamburger SV (4-0) en St Truiden (3-0, reglementair). Zondag werd begonnen met een 2-1 zege op PSV en werd de poulefase afgesloten met een 0-4 verlies tegen Ajax. In de strijd om de 5de en 6de plaats was FC SChalke 04 tenslotte met 1-0 te sterk.