Eerste verlies in 2017 voor FC Groningen onder-23.

Zaterdag 11 februari 2017 om 17:38

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 2-0 verloren van SV Huizen. Bij rust was de stand nog 0-0. Binnen tien minuten na de pauze scoorden de gasten tweemaal. Het was de eerste nederlaag van 2017 voor de nummer 7 van trainer Alfons Arts.

In de 23ste speelronde van de competitie en de laatste wedstrijd van de tweede periode was de eerste helft er één zonder veel actie voor de beide doelen. Eerder dit seizoen had FC Groningen onder-23 in de uitwedstrijd 2-2 gespeeld tegen de huidige nummer 17 van de ranglijst.

Vijf minuten na de pauze gaf arbiter De Bruijn een strafschop toen verdediger Joël Amakodo over de bal heen maaide. Spits Guido de Graaf van SV Huizen wist wel raad met het buitenkansje en benutte de strafschop: 0-1. Binnen vijf minuten profiteerde Huizen nogmaals van een mindere fase van de thuisclub en scoorde Aron Klaassen: 0-2.

Het restant van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de gasten, maar wist Groningen niet veel uitgespeelde kansen te creëren. Diverse afstandsschoten en hoge ballen waren allemaal een prooi voor doelman Johan Verkerk.

Met Michael Breij, Gijs Jasper en Pier Veldman als aanvallende wissels nam de druk op de tegenstander wel toe, maar hing de aansluitingstreffer nog steeds niet in de lucht. En op die manier stond tegen vijf uur een 0-2 eindstand op de borden. Beide ploegen blijven respectievelijk zevende en zeventiende op de ranglijst.

Nick Borgman; Tim Riksman, Joël Amakodo (71’ Gijs Jasper), Roland Baas, Amir Absalem; David Browne, Robbert de Vos (80’ Pier Veldman), Gerald Postma, Ajdin Hrustic (57’ Michael Breij); Yassine Zakir, Tim Waterink.
Rest bank: Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw.