string(9) "claudebot"

Eerste update van C1 in Dallas.

Zondag 17 april 2011 om 12:37

Zojuist ontvingen we vanuit de Verenigde Staten de eerste update van RVO FC Groningen/Cambuur C1. Reporter Harry Nap schreef onderstaand verslag.

Het vertrek was gisteren (vrijdag) om 5.30 uur en iedereen was ruimschoots op tijd aanwezig. Nadat we een ieder hadden gecheckt op hun paspoort zijn we vertrokken met de spelersbus van de FC naar Schiphol. Ook hier verliep alles op rolletjes en zo steeg de vliegtuig op om 10.30 uur voor de eerste vlucht richting Londen. Deze vlucht ging zeer voortvarend en naar een 1 uur vliegen waren we dan ook op Heathrow.
Om 13.15 uur (Nederlandse tijd) zijn we vertrokken richting Dallas voor een vlucht van iets meer dan 9,5 uur. Deze vlucht verliep goed,behalve de landing was wel aan de heftige kant. We waren niet het enige team aan boord die gaat meedoen aan de Dallas Cup, ook Arsenal U19 (A-jeugd) zat bij ons in het vliegtuig.
Veilig aangekomen op Dallas gingen we de koffers halen, maar helaas voor twee jongens (Dennis van Duinen en Youri Schuur) waren er hun koffers zoek geraakt. De koffer van Dennis is inmiddels boven water en word zo snel mogelijk afgeleverd bij het hotel van de begeleiding.
Van de koffer van Youri is op het moment (zaterdagochtend 8.00 uur) van dit schrijven nog niets bekend. Hopen dat dit ook snel opgelost is. Hierna stonden enkele gastfamilies ons al op te wachten bij het vliegveld en hebben de jongens en de spelers naar het hotel van de organisatie gebracht om daar de overige gastfamilies met de jongens kennis te laten maken. Ook werden hier nog foto’s gemaakt voor de spelerskaarten en natuurlijk een groepsfoto. Tevens werden we ingeschreven voor het toernooi.
Hierna zijn de gastfamilies met de jongens hun eigen weg gegaan en de begeleiding naar hun eigen hotel. De indeling bij de gastouders is wel een klein beetje gewijzigd,Dennis is bij Juninho en Rutger hun gastfamilies ingedeeld en Keziah bij Robbin en Richairo hun gastfamilies. Het was een lange slopende reisdag en ik denk dat een ieder daarna snel in slaap is gevallen. In ieder geval de begeleiding wel.
Vandaag gaan we om 10.30 uur trainen en daarna is er ‘supriseparty’ met alle gastouders en FC spelers en begeleiding. Morgen om 10.30 uur spelen we onze eerste wedstrijd tegen Dallas Texans Red. Volg de verrichtingen van de C1 op Twitter via onderstaande link.

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus