Eerste training zaterdagmiddag 22 juni op Corpus

21 juni 2019 / vandaag

Komende zaterdag, 22 juni, vanaf 15.00 uur traint de eerste selectie van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn. Het is de eerste openbare training van het nieuwe seizoen. Onder anderen de Zweedse nieuwelingen Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson zullen hun opwachting maken in de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs. Een zevental spelers zal nog niet in actie komen in verband met  interlandverplichtingen eerder deze maand. Vijf spelers uit de opleiding sluiten aan.

De eerste training vindt dit jaar plaats rondom de vaste trainingslocatie van de club, het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Voorafgaand aan en tijdens de training is een hapje en een drankje verkrijgbaar op het sportpark en speciaal voor de jeugd zijn er enkele voetbalattracties op het kunstgrasveld. Tijdens de eerste training, die om 15.00 uur begint op het natuurgrasveld, zullen er diverse vertegenwoordigers van de club worden geïnterviewd. Na afloop van de training, die tot circa 16.30 uur duurt, is er alle gelegenheid om handtekeningen te vragen aan de spelers en trainers van FC Groningen en op de foto te gaan.

Selectie
De veertien spelers van de eerste selectie die in actie komen, zijn (onder voorbehoud): Sergio Padt, Mike te Wierik, Django Warmerdam, Ajdin Hrustic, Tom van de Looi, Mo El Hankouri, Michael Breij, Jannik Pohl, Amir Absalem, Daniël van Kaam, Tapmahoe Sopacua, Thijs Dallinga en de nieuwelingen Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson. Vanuit de opleiding sluiten er vijf spelers aan vanaf het begin van de voorbereiding: Leonel Miguel, Remco Balk, Romano Postema, Tomas Suslov en Milan de Koe.

Verplichtingen
Zeven spelers zullen pas in een later stadium van de voorbereiding aansluiten en staan zaterdag nog niet op het trainingsveld. Azor Matusiwa vanwege zijn deelname aan de play-offs bij De Graafschap en de volgende vijf spelers vanwege hun interlandverplichtingen na afloop van de play-offs: Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra, Ritsu Doan, Samir Memisevic.
Ko Itakura tenslotte, neemt momenteel nog deel aan de Copa America. Afgelopen nacht verloor Japan met 4-0 van Chili. Itakura kwam zelf niet in actie. De ploeg bestaat voor een deel uit spelers die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo en speelt op het toernooi in Brazilië nog tegen Uruguay en Ecuador.

eerste-training
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws