string(9) "claudebot"

Eerste training onder zonnige omstandigheden.

Maandag 22 juni 2009 om 19:41

FC Groningen heeft maandagmiddag onder het toeziend oog van driehonderd toeschouwers de eerste training van het seizoen 2009/2010 op de velden van v.v. Haren. Komende zaterdag is de eerste oefenwedstrijd in Bedum. Ruim vijf weken later start de competitie.

Rond de klok van één uur meldden veertien spelers van de eerste selectie zich voor de start van het nieuwe seizoen. Onder hen bevonden zich de nieuwe aanwinsten Serhat Koç en Michael Jansen. Daarnaast waren er acht spelers van de tweede selectie aanwezig in Haren. Doelman Leon ter Wielen, verdediger Darryl Lachman, middenvelders Frank Olijve, Robert Pomstra, Danny Post, Jeffrey Rijsdijk en aanvaller Pepijn Kluin zullen de eerste weken van de voorbereiding meedraaien, net als Dennis Krohne die wegens een diploma-uitreiking ontbrak. De geblesseerde Mart Dijkstra was ook present en deed vooral wat loopwerk.

De traditionele ‘piepjes’-test werd door 21 spelers afgewerkt tussen half drie en drie uur. Naast Martijn Meerdink ontbraken overigens nog zes spelers op het appel. Zo was de Tsjech Ondrej Svejdik ziek en meldt Petter Andersson zich in de loop van de week voor het vervolg van zijn revalidatie nadat hij in Zweden nog een controle heeft ondergaan. Tom Hiariej en Andreas Granqvist komen op de eerste juli. Oluwafemi Ajilore meldt zich nog eens vijf dagen later. Marcus Berg komt 20 juli weer bij de groep. Ook keeperstrainer Ruud Hesp sluit later aan wegens interlandverplichtingen.

Na een uitvoerige warming-up werden aan de selectie door trainer Ron Jans enkele positiespelen voorgeschoteld. Tenslotte werd de groep opgedeeld in drie ploegen van zeven spelers die onderling drie wedstrijden speelden op een half veld. Daarbij was de oranje ploeg het meest trefzeker. Koen van de Laak scoorde op aangeven van Darryl Lachman de eerste treffer van deze jaargang. Fredrik Stenman, Darryl Lachman en nogmaals Koen van de Laak voegden er nog drie goals aan toe. Daarna was er rond half vijf ruimte voor de kinderen om handtekeningen te vragen aan de spelers.

Trainer Ron Jans was tevreden over de eerste stappen van de nieuwe selectie. “We hebben onder prima omstandigheden kunnen trainen in Haren. Het is hier eigenlijk elk jaar prima weer en de velden liggen er goed bij. De komende weken zullen we ons richten op de conditionele component. Vandaag hebben we ook veel vormen met bal gebruikt. In de vijfde week van de voorbereiding moet het team zijn definitieve vorm krijgen. De zesde week is de voorbereiding op de eerste wedstrijd tegen Ajax die op 2 augustus in Euroborg wordt gespeeld.”

Dat de selectie nog niet compleet is en tot 1 september nog kan wijzigen door transfers, houdt Jans niet echt bezig. “In het profvoetbal moet je kunnen omgaan met die situatie. Daar heeft de club in de afgelopen jaren ervaring in opgedaan en ik denk dat er altijd goed naar de situatie is gehandeld. Ik ben heel blij met de groep die er nu staat. Al moeten we de vacature nog opvullen die is ontstaan door het vertrek van Evgeniy Levchenko. Ik ga in ieder geval elke dag aan de slag met de spelers die beschikbaar zijn.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’