Eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Maandag 09 december 2013 om 15:46

FC Groningen speelde gisteren een thuiswedstrijd tegen de nummer 16 van de ranglijst; ADO Den Haag. De wedstrijd eindigde in een 2-1 nederlaag voor de FC, waardoor de ongeslagen status in Euroborg van dit seizoen onderbroken is.

De wedstrijd kwam bij beide ploegen wat moeilijk op gang. Er werden aan beide kanten een aantal kansjes gecreëerd, maar echt goede schoten op doel waren er het eerste half uur niet te zien. Het lukte ADO uiteindelijk om op voorsprong te komen in de 32ste minuut.
Na een uur spelen vonden er 2 wissels plaats aan de kant van FC Groningen. Middenvelders Tom Hiariej en Tjaronn Chery werden afgelost door Krisztian Adorjan en Michael de Leeuw. Er volgde een periode in de wedstrijd waarin FC Groningen veel druk uitoefende. Het resultaat hiervan waren 2 gele kaarten voor Letschert en Adorjan. In de 79ste minuut uitte de opgevoerde druk van de FC zich in een doelpunt van Johan Kappelhof.
Na de gelijkmaker werd er pas echt gevoetbald, beide ploegen gingen voor de winst. Beugelsdijk scoorde echter slechts 4 minuten na de gelijkmaker de 2-1 binnen voor ADO. Ook de gewisselde Texeira kon hier geen verandering meer in brengen.
FC Groningen staat na deze nederlaag nog steeds op de 5e plek op de ranglijst met 24 punten uit 16 duels. Volgende week gaat de FC op bezoek in de Kuip bij Feyenoord.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 14 Junior Club leden aan de hand van een  speler, grens- of scheidsrechter  het veld op: Lars Niemeijer, Rick Hoppen, Luuk Olthof, Pieter Bouwers, Jonas Warmerdam, Joost Löhr, Hans Löhr, Justin Bierma, B. Plenter, Youri Lukkien, Ivar Lukkien, Jochem Hulsebos, Mathijs Dijkhuis en Ruben Kral.
De volgende 3 leden van de Green White Bengels hebben meegedaan met de Shoot-out activiteit: Dennis Haitsma, Arnoud Nijnuis en Jeffrey Knippels. Klik hier om foto’s te bekijken van de wedstrijdactiviteiten.