Eerste selectie staat weer op het veld

20 juli 2020 / vandaag

FC Groningen is maandagochtend gestart met de groepstraining. Hoofdtrainer Danny Buijs ging samen met zijn staf en 20 spelers voor het eerst dit seizoen het veld op. De training werd in samenwerking met RTV Noord live uitgezonden het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van de Trots van het Noorden.

JW2020062823258

Normaal gesproken is de eerste training van het seizoen een evenement waarbij supporters aanwezig kunnen zijn, maar vanwege de coronarichtlijnen was dat dit jaar helaas niet het geval. Om de fans en andere voetballiefhebbers toch de mogelijkheid te kunnen geven de training te volgen, zond de club de trainingssessie live uit via YouTube en Facebook. Kijk hier de registratie van de eerste training van het seizoen terug.

Vrijwel complete selectie
Een vrijwel complete selectie stond maandagochtend vanaf 11.30 uur op het veld van Sportpark Corpus den Hoorn. Arjen Robben trainde individueel binnen, vanuit FC Groningen onder-21 voegde Remco Balk zich bij de spelersgroep.
 
Na een gedegen warming-up in het TopsportZorgCentrum werd de selectie in diverse groepen ingedeeld en onderging het een energieke eerste trainingssessie. Diverse pass- en trapvormen, positiespelletjes en conditionele varianten volgden elkaar op. De training werd afgesloten met een grotere partij van negen tegen negen.
 
Reacties
Gedurende de live-uitzending kwamen verschillende mensen van de club aan het woord. Zo vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus over het werk dat er nog ligt om de eerste selectie op de juiste sterkte te krijgen. De spelersgroep is volgens Fledderus nog niet compleet.
 
Algemeen directeur Wouter Gudde vertelde over het succes van de actie ‘Laat ons weer eens juichen’, dat gezamenlijk met supporters en sponsors is bereikt. De afgelopen periode was volgens Gudde hectisch, maar heeft vooral laten zien welke potentie de club FC Groningen heeft en hoe groot de Trots van het Noorden is.

Vol energie 
Hoofdtrainer Danny Buijs kwam na de training aan het woord en gaf tijdens het interview aan tevreden te zijn met de selectie. Buijs weet dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan het halen van versterkingen, tot die tijd gaat hij vol energie aan de slag met de spelers die beschikbaar zijn. Na een lange periode zonder mogelijkheden van trainen in grotere groepen of een groot partijspel was het voor Buijs een verademing weer met een grote selectie op het veld te staan.

200720EOB6087

Ook aanwinsten Arjen Robben en Wessel Dammers kwamen tijdens de ruim twee uur durende live uitzending van FC Groningen in samenwerking met RTV Noord aan het woord. Hoewel Robben zich voor de eerste groepstraining niet bij de selectie kon voegen op het veld, gaf de topspeler aan zeer tevreden te zijn over de voortgang richting zijn comeback als voetballer. Robben gaf aan dat het spelen van zoveel mogelijk wedstrijden voor FC Groningen en wedstrijdfit zijn bij het begin van het seizoen (in september) zijn voornaamste doelen zijn.
 
Officieel begonnen 
Na een training van ruim anderhalf uur gingen spelers en staf naar binnen en is het seizoen 2020/2021 officieel begonnen voor de eerste selectie. De trainingen worden de komende periode vanwege de huidige coronaprotocollen achter gesloten deuren gehouden en zijn daardoor niet toegankelijk voor publiek.

JW2020062823252
200720EOB5979
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws