Eerste selectie staat weer op het trainingsveld

8 mei 2020 / vandaag

De eerste selectie van FC Groningen heeft vrijdagochtend, 8 mei, de eerste veldtraining afgewerkt op Sportpark Corpus den Hoorn na een rustperiode van enkele weken. Dit gebeurde nog in kleine groepjes. Vanaf komende maandag, 11 mei, gelden er geen coronarestricties meer voor wat betreft de groepsgrootte, zolang er maar 1,5 meter onderlinge afstand in acht wordt genomen.

20200508JV0467

Tom van de Looi en Amir Absalem keerden vrijdagochtend terug bij de spelersgroep na een verhuurperiode aan respectievelijk NEC en Almere City FC. De afgelopen dagen werden gebruikt om – door middel van individuele tests – te beoordelen hoe de spelers ervoor staan na een periode van rust. 

De training was de eerste gezamenlijke activiteit in een blok van drie weken, dat eindigt op zaterdag 30 mei en formeel het einde van het seizoen 2019/2020 markeert. Het volgende blok van drie weken loopt van woensdag 3 juni tot en met woensdag 24 juni en staat in het teken van de voorbereiding op het seizoen 2020/2021. Na een periode van twee weken vrijaf volgt de herstart van die voorbereiding op maandag 13 juli.

Door de maatregelen rondom het coronavirus blijft het trainingscomplex van FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn voorlopig gesloten en zijn de trainingen van de Trots van het Noorden daardoor niet toegankelijk voor bezoekers.

20200508EOC7086
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws