Eerste selectie en jeugd ontmoeten elkaar op Corpus.

Zaterdag 13 februari 2010 om 17:38

Ondanks een algehele afgelasting door de KNVB werd er toch volop gevoetbald op Corpus den Hoorn. Twee maanden winter werden "gevierd" met liefst vijf oefenwedstrijden op rij.

Liever hadden we dat “vieren” achterwege gelaten. Twee maanden sneeuw, kou en vorst is niet niks. Zeker niet voor voetballers die niets liever dan onder aangename weersomstandigheden een balletje willen trappen. Maar voetbal wordt gezien als een wintersport en dat predikaat werd door de RVO FC Groningen in stand gehouden.
De jongste spelers van de Regionale Voetbalopleiding mochten al om negen uur aan de aftrap staan. RVO FC Groningen D2 is de trotse koploper in de Tweede Divisie F en trad aan tegen stadgenoot GVAV Rapiditas D1. Twee oude bekenden want dit seizoen troffen beide teams elkaar al tweemaal. Voor de beker was GVAV te sterk, in de competitie revancheerde de ploeg van trainer Peter Hoekstra zich door op sportpark Kardinge te zegevieren. In het derde treffen ging de winst naar de bezoekers. Delano Goeree en Ids Hannema scoorden wel maar het betrof slechts de helft van de productie van GVAV Rapiditas.
Daarna was er een break in het programma. Op hetzelfde kunstgrasveld (K1) werkte de eerste selectie van FC Groningen haar laatste training af voor het duel van morgen tegen RKC Waalwijk. Daarvoor mochten de spelers van RVO FC Groningen D2 en GVAV Rapiditas D1 op de foto. En het resultaat mocht er zijn: drie topteams uit Stad gezamenlijk op de gevoelige plaat vastgelegd.
RVO FC Groningen D1 was de tweede ploeg die het winterse weer overwon met een oefenmatch. Tegenstander was SC Cambuur D1 en die ploeg werd eerder dit seizoen in Leeuwarden al verslagen. Voor rust wilde de bal er niet in maar dat veranderde snel in de tweede helft. Dave Bosgraaf brak de ban en het betekende min of meer de genadeklap voor de gasten. Daarna kregen de Friezen geen vat op het tandem Stan Haanstra-Juhnino Bacuna. De twee topscorers scoorden elk tweemaal en de doelpuntenteller steeg snel. De zevenklapper werd voltooid door Gerald Postma en Sjoert Giezen.
Dan het vlaggenschip van de RVO Groningen. De A-junioren hebben gedurende het seizoen her en der wat punten verspeeld en verkeren aldus nog steeds in de gevarenzone van de landelijke eredivisie. Om het ritme erin te houden was ACV de tegenstander. Een mooie test om tegen de huidige nummer vijf van de zaterdag Hoofdklasse C te spelen. Goed ook om te zien dat RVO FC Groningen A1 voor het doel veel dreigender was dan de hoofdklasser. Helaas ontbrak voorin wel de juiste scherpte waardoor een aantal goede kansen en mogelijkheden onbenut bleven. De tegenstander maakte in de 56ste minuut de enige goal van de wedstrijd en ging derhalve met een overwinning terug naar Assen.
Het duel van RVO FC Groningen A1 tegen ACV was daarmee de eerste in een drieluik. Ook de beide C-teams van RVO FC Groningen troffen namelijk de Drenten…
De tweedejaars C-junioren mochten het opnemen tegen de B-junioren van ACV. In dit duel kenden de bezoekers een droomstart. Want dat is de enige juiste benaming als je al na 38 seconden op een 0-1 voorsprong komt. Aan de andere kant kon RVO FC Groningen C1 spreken van een Fehlstart… Maar C1 zou C1 niet zijn als het zich niet liet kisten. En dat gebeurde ook niet. Het altijd in de competitie goed presterende C1 ging op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam er, al duurde het tot in de tweede helft. Goalgetter Firosan Ademi mocht in de dertiende minuut van de tweede helft aanleggen vanaf de elfmeter en schoot de bal via de binnenkant paal binnen. Daarna hielden de doelmannen hun doel schoon en moesten de beide teams genoegen nemen met een gelijkspel.
Als laatste van de dag mocht RVO FC Groningen C2 de wei in. Op het kunstgrasveld en onder kunstlicht was opnieuw ACV, ditmaal hun C1, de tegenstander. En de ploeg van trainer Erik Muntendam deed datgene waarin A1 en C1 niet slaagden: winnen! En het ging ook nog eens gemakkelijk. Het werd dan wel met de minuut kouder, de spelers hielden zich warm door veelvuldig te scoren. Voor rust deden dat Jim de Leeuw, Daro Faraj, Gijs Jasper en Kasper Oldenburger. In de tweede helft voegden Youri Schuur, Ahmed Ndayisaba en Richairo Zivkovic er nog een drietal treffers aan toe.
Om 09.00 uur was het eerste fluitsignaal en om omstreeks 18.45 uur werd de laatste bal getrapt. In 350 minuten voetbal werden 24 treffers gescoord. Gejuich en strijd binnen de lijnen maar daarnaast ook gekleum buiten de lijnen. Het voetbal overwon voor heel even de winter maar wie stiekem binnen de deuren van de jeugdopleiding keek zag ook de keerzijde… Tientallen paren koude handen en lichtelijk bevroren tenen werden genezen door de liters snert, koffie en thee die op deze winterdag hun werk moesten doen. Kortom: het bewijs dat Koning Winter zich (helaas) nog niet gewonnen heeft gegeven…