Eerste selectie bij finale FC Groningen Buurt Battle

21 april 2017

Woensdag 26 april is op Sportpark Corpus den Hoorn de finale van de FC Groningen Buurt Battle 2017. Dit is de afsluiting van een acht weken durend project. De FC Groningen Buurt Battle is één van de vele maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. De eerste selectie van FC Groningen zal bij de finale, van 14.00 uur tot 17.00 uur, aanwezig zijn.

Door middel van de FC Groningen Buurt Battle zet FC Groningen zich samen met haar partners in voor het bevorderen van de sociale samenhang, ouderbetrokkenheid, gezondheid en het terugdringen van overlast. Daarnaast zijn waarden en normen en ook sportparticipatie belangrijke aspecten binnen het project. De editie van dit jaar vindt plaats in twaalf wijken.
 
De afgelopen acht weken lag de uitvoering van dit project in handen van de professionals in de verschillende wijken. De deelnemers hebben trainingen ondergaan en buurtbijdrages uitgevoerd. Hiermee hebben ze individueel punten verdiend. De deelnemers met de meeste punten nemen met hun wijkteam deel aan de finale op woensdag 26 april.
 
VIP-arrangement
Elke wijk levert één of twee teams, die op woensdag 26 april zullen strijden tegen de andere wijken. Tijdens de finaledag worden de wijkteams gecoacht door de spelers en de staf van de eerste selectie van FC Groningen. Uiteindelijk zal er per leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar en 13 t/m 15 jaar één winnaar uitkomen en daarnaast zal de Rabobank Fair Play Cup worden uitgereikt. Alle winnaars ontvangen een VIP-arrangement rond de competitiewedstrijd FC Groningen-PSV van zondag 7 mei 2017 in het Noordlease Stadion.

Laatste nieuws