string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Eerste seizoenshelft samen positief afsluiten’.

Dinsdag 17 december 2013 om 15:00

In de 459ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen Feyenoord en kijkt hij vooruit naar de dubbele ontmoeting met N.E.C. ter afsluiting van het kalenderjaar 2013.

“We hebben ons afgelopen zondag in de Rotterdamse Kuip stevig gemanifesteerd. Na de teleurstellende thuisnederlaag tegen ADO Den Haag hebben we ons tegen Feyenoord goed herpakt en met overtuiging gevoetbald. Dat dit niet tot een verdiend resultaat leidde is ontzettend jammer, maar het vertoonde spel geeft ons wel veel vertrouwen voor de laatste twee wedstrijden van 2013 in eigen huis.”
Jaarcijfers
“Positieve sportieve resultaten kunnen we als club goed gebruiken. De gisteravond (maandag – red.) gepubliceerde jaarcijfers over 2012/2013 laten namelijk geen rooskleurig beeld zien. Er is geen reden tot paniek, er ligt nog voldoende gezonde financiële basis onder FC Groningen, maar de getoonde cijfers zijn wel zorgelijk. Daarom is er ook niets mooier dan op het sportieve vlak succes te boeken, daar doen we het tenslotte ook voor. Een grote opkomst van publiek kan ons zowel donderdagavond als zondagmiddag tegen N.E.C. helpen het kalenderjaar 2013 op een goede manier met elkaar af te sluiten.”
Voedselbank
“Voor het bekerduel met N.E.C. van donderdagavond, aftrap 18.45 uur, stellen FC Groningen en Arriva gratis wedstrijdkaarten en vervoer ter beschikking aan cliënten van de voedselbank. Vorig jaar hebben wij in samenwerking met de gemeente Groningen een zelfde soort actie gehouden. Toen konden Stadjers gebruik maken van de mogelijkheid gratis een wedstrijd van FC Groningen in Euroborg te bezoeken. Dit jaar kiezen wij er voor cliënten uit de provincie uit te nodigen bij een voetbalwedstrijd in Euroborg. Kaarten voor het bekerduel van donderdagavond kosten 10 euro per stuk.”
Make-A-Wish Nederland
“De competitiewedstrijd van zondagmiddag tegen N.E.C. zal in het teken staan van onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Deze stichting vervult wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Samen met alle partners, supporters en sponsors gaan we geld inzamelen om nog vlak voor de feestdagen de allerliefste kinderwensen te realiseren. Hiertoe worden onder meer de originele wedstrijdshirts – voorzien van een handtekening – per opbod geveild en zal er een collecte zijn bij het stadion.”
Primeur
“We hebben ook zeer positief nieuws te melden. Euroborg wordt namelijk het eerste stadion in Nederland met zonnepanelen. Een heuse primeur! Nog deze maand wordt er gestart met de voorbereidende werkzaamheden en in het tweede deel van de maand januari zullen – ijs en weder dienende – de eerste zonnepanelen op het dak van ons stadion worden geplaatst. Daarmee krijgen wij de eerste zonnecentrale op een voetbalstadion in Nederland. Het geeft aan dat onze groene en duurzame ambities niet slechts bij intenties blijven, maar ook daadwerkelijk worden gerealiseerd.”
Nieuwjaarsfeest Groningen
“Door Euroborg als locatie ter beschikking te stellen dragen wij bij aan het alsnog kunnen organiseren van het nieuwjaarsfeest van de gemeente Groningen op woensdag 1 januari 2014. Wethouder Dig Istha heeft zich – nadat het feest aanvankelijk was afgelast – op persoonlijke titel sterk gemaakt het nieuwjaarsfeest voor Groningers toch nog mogelijk te maken. Wij maken dit gebaar omdat we – zeker in deze tijd – onze maatschappelijke positie kennen en we het belangrijk vinden dat dergelijke evenementen voor de inwoners van Groningen georganiseerd kunnen blijven worden. Als ons stadion hiertoe kan dienen, werken we hieraan graag mee.”
“Het nieuwjaarsfeest begint op woensdag 1 januari om 17.00 uur met een programma voor de kinderen. Als bewijs van entree geldt een unieke wintermuts met een tekening van Barbara Stok voor de prijs van 5 euro. Dit is inclusief een welkomstdrankje van Hooghoudt. De entreemutsen zijn te koop bij het VVV-kantoor op de Grote Markt, de kramen van De Belg Waterloo op de Grote Markt en Vismarkt en in de Fan Corner van FC Groningen. Onder begeleiding van een volwassene hebben kinderen tot 12 jaar gratis toegang.”
FC Groningen Journaal
“Deze week verschijnt de kersteditie van het FC Groningen Journaal in maar liefst negen verschillende edities. De huis-aan-huis-krant wordt in een totale oplage van 278.000 stuks verspreid in 25 gemeenten, te weten: Groningen, Haren, Ten Boer, Grootegast, Zuidhorn, De Marne, Winsum, Bedum, Assen, Tynaarlo, Aa en Hunze, Noordenveld, Leek, Marum, Eemsmond, Loppersum, Delfzijl, Appingedam, Oldambt, Slochteren, Veendam, Pekela, Bellingwedde, Stadskanaal en Vlagtwedde.”
“In de kerstuitgave zijn interviews te lezen met onder anderen hoofdtrainer Erwin van de Looi, Tjaronn Chery, Richairo Zivkovic, Tom Hiariej en Nick van der Velden. In het hart van het FC Groningen Journaal bevindt zich een speciale poster met een kerstgroet van de volledige selectie en staf van FC Groningen.”
Gesloten
“Na komende zondag zijn de kantoren van FC Groningen collectief gesloten. De Fanshop in FC Groningens Fan Corner is op maandag 23 en dinsdag 24 december nog open voor het inslaan van de laatste kerstcadeaus, bijvoorbeeld het prachtige boek ‘De Europese Droom’, waarvan de auteursvergoeding ten goede komt aan de jeugdopleiding van FC Groningen. Op maandag 6 januari 2014 zijn we weer bereikbaar en beschikbaar voor onze supporters en relaties. Vanaf deze plaats willen wij u nu alvast hele fijne feestdagen wensen!”
“Tot in het nieuwe jaar!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’