string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Eerste proef met uitgebreid horecaplein zeer geslaagd’.

Dinsdag 09 december 2014 om 14:40

In de 508ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de Derby van het Noorden, kijkt hij vooruit naar de komende twee thuiswedstrijden en benoemt hij enkele actuele zaken.

“De wedstrijd tegen sc Heerenveen begon zondagmiddag met een werkelijk schitterende sfeeractie op de Tonny van Leeuwen Tribune. Een eerbetoon aan onze clubiconen, helden uit het verleden van FC Groningen. De derby die volgde, was vooral spannend. Wij speelden minder dan in de wedstrijden ervoor, maar het team heeft geknokt om de ongeslagen status in Euroborg te behouden. En dat is gelukt. Helaas konden we de wervelende start en de vroege 1-0 voorsprong geen vervolg geven. Uiteindelijk hebben we tegen een goed Heerenveen het maximale resultaat in deze wedstrijd weten te behalen.”
Krachtmeting
“Zondagmiddag om 14.30 uur wacht ons wederom een interessante krachtmeting als het hoog aangeslagen Vitesse op bezoek komt in Euroborg. Opnieuw een prachtig affiche en gezien onze kracht in eigen huis, kijken we opnieuw uit naar dit duel voor eigen publiek. De wedstrijd tegen Vitesse is de tweede van drie thuiswedstrijden op rij. Na afgelopen zondag en komende zondag wacht volgende week woensdagavond om 19.30 uur ook nog het bekerduel met FC Volendam in Euroborg. Dit betreft een duel uit de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi.”
“Voor genoemde wedstrijden is de kaartverkoop in volle gang. Naast de traditionele verkoopkanalen is het vanaf nu ook mogelijk online een kaartje in de vorm van een e-ticket aan te schaffen. Heel eenvoudig: je plek in het stadion uitzoeken, bestelling plaatsen en het e-ticket uitprinten, dat je via de e-mail ontvangt. Met dit e-ticket kun je rechtstreeks naar de betreffende ingang van Euroborg, het aanbieden bij de toegangscontrole en zo naar binnen lopen. Afgelopen zondag hebben we voor het eerst grootschalig gewerkt met deze nieuwe manier van ticketing en de eerste bevindingen zijn zeer geslaagd te noemen. Het is een extra service voor supporters.”
Nieuw
“Zondagmiddag waren er nog meer nieuwe zaken, zoals het uitgebreide horecaplein. Dit is een proef bij de laatste drie thuiswedstrijden van dit kalenderjaar en de eerste reacties zijn positief. Er is afgelopen zondag veel gebruik gemaakt van het bredere assortiment en de mogelijkheid om bijvoorbeeld een warme hap te nemen. Er hing een gezellige, goede sfeer. Het uitgebreide horecaplein onder de luifel voor de hoofdingang van Euroborg zal ook zondag en volgende week woensdag dienst doen bij de wedstrijden tegen respectievelijk Vitesse en FC Volendam. Daarna volgt een evaluatie en wordt bekeken hoe er na de winterstop wordt verder gegaan met dit horecaplein bij onze thuiswedstrijden.”
Suriname
“De Surinaamse voetbalbond (SVB – red.) heeft ons het verzoek gedaan spelers met een Surinaamse achtergrond vrij te geven voor een officieuze oefeninterland op 26 december aanstaande. De beoogde tegenstander is dan W Connection, de kampioen van Trinidad & Tobago. De SVB is gestart met het project ‘Suriname op weg naar het WK 2018’ en benadert hiervoor onder meer voetballers in Nederland, waaronder spelers van FC Groningen.”
“Wij hebben de SVB laten weten onze spelers geen toestemming te verlenen voor genoemde wedstrijd omdat het een officieuze oefeninterland betreft en de datum geen deel uitmaakt van de officiële internationale voetbalkalender. Hierdoor zijn wij niet verplicht opgeroepen spelers af te staan. FC Groningen stelt zich op het standpunt dat de oefeninterland van Suriname niet past in de planning van de club en dat de spelers in de winterstop gebaat zijn bij tijdelijke rust.”
Verkiezing nieuwe wedstrijdshirts
“Supporters van FC Groningen hebben vanaf morgen (woensdag – red.) de mogelijkheid te stemmen op de nieuwe wedstrijdshirts voor het seizoen 2015/2016. Ontwerpers konden tot en met afgelopen zondag ideeën inbrengen, die worden gebruikt bij de productie van zowel het uit- als thuistenue voor het nieuwe seizoen. Er kan tot en met zondag via onze Facebookpagina www.facebook.com/fcgroningen worden gestemd op een selectie van shirts. Komende maandag worden de winnende ontwerpen bekend gemaakt.”
Voetbalcongres
“Met de mededeling dat manager technische zaken Peter Jeltema en hoofdtrainer Erwin van de Looi volgende week maandag in Utrecht namens FC Groningen aanwezig zullen zijn bij het congres ‘De toekomst van het Nederlandse voetbal’, een initiatief van en georganiseerd door de KNVB, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’