Eerste oefenzege op regioteam RWE Eemsmond.

Zaterdag 03 juli 2010 om 18:26

FC Groningen is de campagne in het seizoen 2010/2011 in Uithuizermeeden begonnen met een 9-0 overwinning op het regioteam RWE Eemsmond. Bij rust was de voorsprong al zeven doelpunten. Alle nieuwelingen maakten hun debuut.

Zo waren voor 1.400 toeschouwers in het Noord-Groningse Uithuizermeeden de drie nieuwe aankopen al vanaf de aftrap te zien. Jonas Ivens als centrale verdediger, Maikel Kieftenbeld als controleur en Dusan Tadic in een aanvallende rol vanaf de zijkanten gaven hun visitekaartje meteen af. Na de pauze kwam Tim Keurntjes in actie.
In de eerste twintig minuten leek de wedstrijd af te stevenen op een monsterscore, toen er al vier treffers wedstrijd aangetekend door achtereenvolgens Leandro Bacuna, Dusan Tadic, Nicklas Pedersen en Maikel Kieftenbeld. Voor de pauze liep de voorsprong op naar 7-0 en scoorden Pedersen, Bacuna en Tadic elk hun tweede treffer.
Na de pauze werden aan de kant van FC Groningen alle elf spelers vervangen. In de eerste acht minuten werd opnieuw tweemaal gescoord, door Danny Menting en Tim Keurntjes, maar daarna bleef de teller steken op negen. RWE Eemsmond moest vorig jaar in Roodeschool nog dertien tegentreffers ‘slikken’, maar de mannen van trainer Peter Berkhof hielden de schade deze keer beperkt en voorkwam dubbele cijfers. Luis Pedro da Silva Fereira was met een afstandsknal tegen de lat nog het dichtst bij de tiende treffer. Zo ver kwam het echter niet.
Bij FC Groningen ontbraken naar de geblesseerde doelmannen Luciano da Silva en Brian van Loo ook nog Petter Andersson, Danny Holla, Jeffrey Rijsdijk en Kelvin Bossman. Fredrik Stenman was ziek en Oluwafemi Ajilore woont in Nigeria de bruiloft van zijn broer bij. Andreas Granqvist sluit maandag aan bij de eerste selectie en WK-gangers Thomas Enevoldsen en Tim Matavz keren over ruim twee weken terug van een verlate vakantie.
Eerste helft: Nienhuis, Hiariej, Ivens, Lachman, Jansen, Kieftenbeld, Van de Laak, Sparv, Bacuna, Tadic, Pedersen.
Tweede helft: Bakker, Kunst, Veldmate, Luis Pedro, Wagenaar, Werkman, Metaj, Post, Garcia, Keurntjes, Menting.
Opstelling RWE Eemsmond
Buikema, Bos, Kluin, Klaassen, Griede, Klip, De Jong, Streppel, Ronny Bakker, Wijpkema, Zuidema. Invallers: Benthem, Koolhof, Linstra, Rieninga, Ritsema, Hemmes, Bos, Mark Bakker.
Toeschouwers: 1.400
Scores: 4’ Bacuna 0-1, 8’ Tadic 0-2, 15’ Pedersen 0-3, 19’ Kieftenbeld 0-4, 31’ Pedersen 0-5, 32’ Bacuna 0-6, 40’ Tadic 0-7; 51’ Menting 0-8, 53’ Keurntjes 0-9.
Scheidsrechter: Winter
Grensrechters: Van Komen en Rijploeg