Eerste nederlaag van oefencampagne

14 augustus 2020 / vandaag

FC Groningen heeft de eerste nederlaag van de voorbereiding moeten slikken. In het Hitachi Capital Mobility Stadion was PEC Zwolle met 2-0 te sterk voor de Trots van het Noorden. Reza Ghoochannejhad maakte beide treffers in de oefenwedstrijd die in totaal 120 minuten duurde en waarbij FC Groningen met twee teams, twee keer een uur speelde.

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd tegen PEC en zocht in de beginfase nadrukkelijk de aanval, wat resulteerde in twee kansen voor Ramon Pascal Lundqvist. De Zweed kopte al na twee minuten gevaarlijk over het doel en schoot tien minuten later een vrije bal richting kruising. De inzet werd uit het doel gebokst door keeper Michael Zetterer.
 
PEC Zwolle probeerde het voor de eerste rust met een paar afstandsschoten die geen probleem vormden voor doelman Sergio Padt. Direct na de eerste pauze kwam PEC Zwolle via Reza Goochannejhad op 0-1. Dat was ook de tussenstand toen FC Groningen na een uur spelen een geheel nieuw elftal in het veld bracht.
 
Net als in de eerdere oefenwedstrijden tijdens de voorbereiding mochten diverse talenten uit de Opleiding van de FC zich laten zien. De Trots van het Noorden kreeg na achttien minuten spelen in het tweede uur een goede kans via Nicklas Strunck, maar de back zag zijn inzet via keeper Xavier Mous naast gaan.
 
Max Hamelink zette Amir Absalem even later op fraaie wijze voor de keeper, maar ook Absalem stuitte op de doelman. Aan de andere kant redde doelman Jan Hoekstra zijn ploeg met een goede reflex. Hoekstra kon niet veel later echter niet voorkomen dat aanvaller Reza zijn tweede van de avond maakte nadat hij wegliep van de verdediging na een steekbal, 0-2.
 
Keeper Mous lag in het laatste kwartier van de wedstrijd voor de derde keer in de weg nadat Romano Postema van dichtbij hard tegen de doelman aan schoot. Daardoor bleef het 0-2 in het Hitachi Capital Mobility Stadion.
 
FC Groningen eerste uur: Padt, Dankerlui, (46’ Joël van Kaam), Dammers, Itakura (46’ Betzema), Van Hintum, Gudmundsson (46’ Slor), Matusiwa, Daniël van Kaam, Lundqvist (46’El Kharbachi), Hrustic, El Hankouri.
 
FC Groningen tweede uur: Hoekstra, Strunck, Miguel, Van de Looi, El Messaoudi, Absalem, Schreck, Suslov (46’ Slor), Hamelink (46’ Betzema), Postema, Balk (46’ El Kharbachi). 

_MG_0485
_26I0285
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws