Eerste locatie nieuwe FC Groningen Voetbalschool bekend: VV Zuidhorn

15 juli 2021

FC Groningen start komend seizoen met de FC Groningen Voetbalschool. De club gaat in de regio op structurele basis voetbaltrainingen aanbieden toegankelijk voor jeugd van 6 tot en met 14 jaar. De trainingen worden verzorgd op de sportparken van vier amateurverenigingen in het achterland van de FC. Partnervereniging VV Zuidhorn is één van de gastheren van de FC Groningen Voetbalschool.  

VV Zuidhorn was de afgelopen jaren ook één van de verenigingen die de trainingen van de Regionale Voetbalschool faciliteerde en daarom een bekende partnerclub voor FC Groningen. MVO Manager Simon Cageling is blij dat FC Groningen en VV Zuidhorn elkaar wederom hebben gevonden in een samenwerking.  
 
Betrouwbare club  
“We kennen VV Zuidhorn als een goede en betrouwbare club dat speelt op een sportpark met goede faciliteiten. Met VV Zuidhorn hebben we een samenwerkingspartner voor de komende periode die ons gaat helpen in de doelstelling om meer kinderen aan te zetten tot Meer en Beter bewegen. Door het gastheerschap kunnen we VV Zuidhorn het podium geven om een kwalitatief programma te organiseren met daarnaast bijeenkomsten om de regio en de club te inspireren.” 
 
Ook Martin Lobers, hoofd opleiding bij VV Zuidhorn, kijkt uit naar de verlengde samenwerking met FC Groningen. “Het is een mooie kans voor jonge voetballers en voetbalsters uit de omgeving om op een hoog niveau extra te kunnen trainen. We hopen dan ook van harte dat leden van onze vereniging meedoen aan de trainingen van de FC Groningen Voetbalschool. De manier waarop er binnen de Opleiding van FC Groningen wordt gewerkt, sluit aan bij ons beleid. FC Groningen kan door deze samenwerking nog beter verbinden met de jeugd uit onze regio.”  
 
Focus op ontwikkeling 
Door de nieuwe invulling van de FC Groningen Voetbalschool heeft FC Groningen het doel nog meer voetballende kinderen beter te bereiken en te bedienen. De club ontwikkelt een breed platform van waaruit het voetbalprogramma wordt aangeboden. Door meerdere cyclussen van trainingen aan te bieden, krijgt deze werkwijze een structurele vorm en wordt ingezet op voetbalontwikkeling in het gehele achterland. De Trots van het Noorden biedt met deze manier van werken meer kinderen de mogelijkheid kennis te maken met FC Groningen en zet haar specifieke voetbalkennis en de bijbehorende leerlijnen vanuit de Opleiding breder in.  
 
De FC Groningen Voetbalschool helpt de Eredivisionist daarnaast om een nog beter beeld te krijgen van al het voetbaltalent in de regio. Naast de traditionele manier van scouten bij de honderden amateurverenigingen in Stad en Ommeland, kunnen voetballende jongens en meiden via de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool doorgroeien naar FC Groningen Opleiding. Zo biedt FC Groningen alle voetballende jeugd nog meer kansen! 

Laatste nieuws