Eerste fase metamorfose Noordtribune afgerond

6 augustus 2021

De eerste fase van de metamorfose van de Noordtribune (Tonny van Leeuwen Tribune) is afgerond. Tientallen supporters hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan aanpassingen op de tribune die voor meer sfeer en beleving moeten gaan zorgen. Onder meer is de achterwand van een donkere kleur groen voorzien en is een uiting van ‘Noordtribune’ aangebracht. Een enorme klus. Afgelopen vrijdagavond speelde FC Groningen voor het eerst in bijna een jaar een thuiswedstrijd met supporters op de tribune.

NTG_2122_Verbouwing_Noord_11

Met gepaste trots presenteerde ‘Noordtribune Groningen’ de resultaten van maandenlang keihard werken gisterenavond via hun communicatiekanalen. De eerste fase van het project bestond uit het verven van de achterwand, het aanbrengen van een uiting ‘NOORDTRIBUNE’ en de onderkant van de tweede ring voorzien van een groen-wit patroon. “Voor nu zal de focus weer verlegd worden naar de wedstrijden, het jubileumjaar van FC Groningen en de bijbehorende tifo’s en acties. Maar de tribune zal de komende tijd nog meer veranderingen ondergaan,” luidt het statement van de supporters.
 
Trots
FC Groningen is trots op de supportersgroepen en met name de Ultras die de afgelopen tijd vele vrije uren hebben gestoken in het verfraaien van de tribune. “Alle zaken die zijn gedaan komen uit hun eigen koker, het zijn hun ideeën en als club probeer je zo goed mogelijk te faciliteren, ”zegt supporterscoördinator Matthias Mulder. “De laatste maanden hebben tientallen echte FC-supporters in hun vrije tijd ongelooflijk veel werk verzet en het resultaat spreekt voor zichzelf. Een prachtig totaalplaatje; mooie uitingen, twee extra horecapunten, nieuw geluid en we zijn er nog niet….”
 
 “De steun van onze trouwe achterban levert het team energie op om prestaties te leveren en te strijden voor Europees voetbal, voor de gang naar de Grote Markt. Hoe cliché het misschien ook klinkt, maar alleen samen gaan we redden!”   

NTG_2122_Verbouwing_Noord_07

Echte voetbalsfeer
FC Groningen wil de band met de supporters nog verder versterken en vindt dat de mensen die straks weer iedere twee weken een thuiswedstrijd van de club bezoeken, zelf invloed moeten hebben op de wedstrijdbeleving op hun tribunedeel. De club heeft in overleg met haar supporters gekozen om de Tonny van Leeuwen Tribune als eerste aan te pakken. Op deze ‘Noordtribune’ zit onder andere het fanatieke deel van de achterban die zorgt voor de echte voetbalsfeer in het gehele stadion.
 
FC Groningen speelde vrijdagavond de laatste oefenwedstrijd voor aanvang van het seizoen. Na elf maanden mocht de club eindelijk weer supporters in het stadion verwelkomen. Tijdens de wedstrijd werden ook de geplaatste horecacontainers voor het eerst in gebruik genomen. Mulder: “We wisten van tevoren dat de reacties postitief zouden zijn, aangezien het ontwerp en de realisatie door de supporters zelf is gedaan. Het is hun huis en de aankleding en sfeer moet je overlaten aan de ‘bewoners.’ Hoewel dit een oefenwedstrijd was, hebben we lang uitgekeken naar het weer kunnen ontvangen van onze supporters. Samen een voetbalwedstrijd beleven, samen de ploeg aanmoedigen, samen die ouderwetse voetbalsfeer creëren.”

NTG_2122_Verbouwing_Noord_02

Laatste nieuws