string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Eerbetoon Robben zorgt voor drukte, kom zondag op tijd!

Zaterdag 06 november 2021 om 16:32

FC Groningen speelt zondagmiddag om 12.15 uur thuis tegen RKC Waalwijk. Voorafgaand aan het duel wordt een eerbetoon gehouden aan Arjen Robben. De steraanvaller beëindigde afgelopen zomer zijn carrière bij FC Groningen, nadat hij een jaar eerder even spectaculair als onverwacht zijn comeback maakte bij de Trots van het Noorden. FC Groningen roept haar supporters op om op tijd naar het stadion te komen en voorafgaand aan de reis richting Euroborg deze goed voor te bereiden in verband met wegwerkzaamheden bij onder meer het Julianaplein. Supporters die op de fiets naar het stadion kunnen komen, worden verzocht dat te doen.

Met het eerbetoon aankomende zondag tegen RKC Waalwijk aan Robben komen dingen 21 jaar later samen. Arjen Robben debuteerde namelijk op 3 december 2000 als 16-jarige jongen in Waalwijk op bezoek bij RKC. De komst van Robben naar Euroborg komende zondag heeft er mede voor gezorgd dat de kaartverkoop bij de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk hard gaat. Supporters die nog geen ticket hebben voor zondagmiddag, kunnen deze kopen via tickets.fcgroningen.nl.
 
Kom op tijd!
Het wordt dus druk in en rondom Euroborg. FC Groningen roept alle supporters dan ook op om tijdig naar het stadion te komen. Net als eerdere thuiswedstrijden werkt de club met tijdsloten. Hoewel de coronamaatregelen grotendeels zijn opgeheven, dienen supporters in het bezit te zijn van een geldige QR-code te verkrijgen via de CoronaCheck-app.
 
Supporters krijgen een geldige QR-code wanneer zij lang genoeg volledig zijn gevaccineerd of in het bezit zijn van een negatieve coronatest, verkregen via testenvoortoegang. Het checken van de QR-codes neemt tijd in beslag, daarom werkt FC Groningen met tijdsloten. De geldende tijdsloten voor het duel met RKC zijn te vinden via: https://www.fcgroningen.nl/corona-wedstrijdinformatie. Wanneer iedereen zich aan de tijdsloten houdt, ben niet alleen jij, maar ook je medesupporters op tijd in het stadion en hoeft niemand het eerbetoon aan Robben te missen. Voorafgaand aan de wedstrijd is er ook een supportersplein en kidsplein bij Euroborg. Daarnaast zorgt FC Groningen voor entertainment via de videoschermen. 
 
Extra reistijd
Bereid de reis naar Euroborg goed voor. Nog altijd zijn er in en om de stad veel (weg)werkzaamheden en dat kan extra reistijd opleveren. Voor aankomend weekend geldt onder meer dat de A28 tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid dicht is. Kom je met het openbaar vervoer of met de auto naar Euroborg, check dan voor vertrek of je te maken kunt krijgen met deze of andere werkzaamheden. De meest actuele informatie over de bereikbaarheid van het stadion is te vinden op groningenbereikbaar. Wanneer je op de fiets naar het stadion kunt komen, wordt verzocht om met de fiets naar Euroborg te komen. Helemaal in de stijl zoals ook Robben vorig seizoen vaak naar het stadion kwam. 
 
Drenthe Tours rijdt iedere thuiswedstrijd met pendelbussen van P+R Hoogkerk en P+R Haren richting Euroborg. Ook zal de FC Groningen buslijn 28 van het Hoofdstation via de Grote Markt en het UMCG naar het stadion weer rijden. Vertrektijden van deze extra ritten zijn beschikbaar via de reisplanner op onder meer de website van Qbuzz.

JW2021031329333

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard