Eerbetoon aan overleden oud-voorzitter Henk van der Wal

30 september 2022

Voorafgaand aan het thuisduel met AZ zal FC Groningen stilstaan bij het overlijden van voormalig voorzitter Henk van der Wal. De bestuurder overleed woensdag 14 september jongstleden op 74-jarige leeftijd in Groningen. Op verzoek van de familie heeft de club niet eerder bericht over dit droevige nieuws. FC Groningen wenst familie, vrienden en kennissen van Henk van der Wal veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. 

Een afvaardiging van de familie van Henk van der Wal zal zaterdag in Euroborg aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen AZ. Henk van der Wal werd geboren op 28 januari 1948 in Midwolda en deelde in de jaren tussen 1993 en 1996 het voorzitterschap van de club met Wim Everards.
 
Veel passie
FC Groningen kende moeilijke jaren toen Van der Wal aan het roer kwam te staan en het duo begeleidde FC Groningen met veel passie door de ingewikkelde periode. Naast zijn rol als voorzitter bij FC Groningen was Van der Wal een Groningse topondernemer, die bij verschillende ‘noordelijke’ bedrijven een enorme staat van dienst opbouwde.
 
Samen met zijn vrouw Riek zette het echtpaar Van der Wal zich tevens hartstochtelijk in voor de maatschappij. Voor werkvoorzieningsschap Synergon - tegenwoordig Afeer (red.) - en theater De Klinker in Winschoten was het werk van het echtpaar Van der Wal van grote waarde. Hun verdiensten voor de maatschappij leverde hen beiden onder meer de titel op van Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
 
Rouwbanden
Enkele dagen na het overlijden van Henk van der Wal, overleed ook zijn levenspartner Riek. De voormalig FC-voorzitter en zijn vrouw werden afgelopen week gelijktijdig in besloten kring begraven. Algemeen directeur Wouter Gudde was namens FC Groningen aanwezig bij de plechtigheid. Naast een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd zal FC Groningen zaterdag tegen AZ ook met rouwbanden spelen.

Laatste nieuws