Eenvoudige bekerwinst C1.

Woensdag 20 oktober 2010 om 09:22

In de eerste knock-out ronde van het bekertoernooi heeft FC Groningen/Cambuur C1 een simpele zege behaald op GVAV Rapiditas C1.

———————————————————————————-
GVAV RAPIDITAS C1 0-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
Op Kardinge heeft FC Groningen/Cambuur C1 de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen in winst omgezet. De ploeg van trainer Grafton Holband, winnaar van de beker in zowel 2009 als in 2010, zette stadgenoot GVAV Rapiditas eenvoudig met 6-0 aan de kant. FCG kende een droomstart en had het duel al na tien minuten beslist. Eerst schoot Roland Baas uit een vrije trap raak en niet veel later verdubbelde Gijs Jasper de voorsprong. In de laatste minuut voor rust hoefde Justin Klunder een hoekschop enkel binnen te lopen.
In de tweede 35 minuten moesten de spelers enkele zware hagelbuien doorstaan. Het eenrichtingsverkeer bleef hoewel gezegd moet worden dat de thuisploeg, samen met Be Quick 1887 C1 koploper in de Derde Divisie H, zich tot het eind kranig verweerde. In de laatste twintig minuten vielen nog eens drie doelpunten. Amedi Ndayisaba mocht van dichtbij scoren, Jim de Leeuw pegelde de bal hard vanaf de zestien in het doel en tenslotte maakte Roland Baas na een knappe actie van Kasper Oldenburger zijn tweede van de avond.
FCG C1 speelt aanstaande zaterdag op Corpus den Hoorn de topwedstrijd in de Eerste Divisie A tegen AZ C1. Het duel tussen de nummers een en twee begint om 12.15 uur.
Scoreverloop: 0-1 Roland Baas (4.), 0-2 Gijs Jasper (10.), 0-3 Justin Klunder (35.), 0-4 Amedi Ndayisaba (52.), 0-5 Jim de Leeuw (56.), 0-6 Roland Baas (66.)
Enkele doelpunten uit deze wedstrijd zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)